Védelmi vonal

2022.02.09. 16:03

Felére csökkenti az illetéktelen behatolások számát a kétlépcsős aktiválás

Nagy szívességet tett a felhasználóknak a Google, rengeteg támadást akadályozott meg a kétlépcsős hitelesítés aktiválásával.

Egészen tavaly májusig teljesen opcionális volt a Google-fiókokban a kétlépcsős hitelesítés aktiválása. A technológiának köszönhetően hiába kerül rossz kezekbe a jelszó, a támadók szinte biztosan nem tudnak majd illetéktelenül bejelentkezni. Ugyan a védelmi vonal már évek óta elérhető, ám nehéz rávenni azokat a bekapcsolására, akik még nem aktiváltak, így a Google megfelelő fiókbeállítások esetén elkezdte automatikusan aktiválni azt – olvasható az Origo cikkében.

A vállalat tájékoztatása szerint a kezdeményezés keretében mostanra világszerte 150 millió felhasználói fiókban aktiválta a kétlépcsős hitelesítést, emellett pedig 2 millió youtubert is rákényszerített a használatára. Szerencsére megérte az erőszakoskodás, a kétlépcsős védelemmel újonnan ellátott felhasználói fiókoknál 50 százalékkal kevesebb illetéktelen behatolást mért, mint a kétlépcsős hitelesítést továbbra sem használó fiókoknál.

A kétlépcsős hitelesítés a Google-fiók beállításainak biztonság részében aktiválható.

Borítóképünk illusztráció (Shutterstock)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!