GVH-döntés miatt

2022.03.08. 11:47

3000 forint értékű kupont ad minden 2019-es vásárlójának az alza.hu

Összesen csaknem félmillió kedvezménykupont küldenek a vevőknek.

Az Alza.hu a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) döntése nyomán 3000 forint értékű kupont oszt szét áprilisban azon ügyfelei között, akik 2019-ben vásároltak a cég webáruházában.

 

A GVH kötelezte az Alzát, hogy korábbi, nem megfelelő tájékoztatási gyakorlata miatt kompenzálja fogyasztóit és tegyen közzé a kompenzációra vonatkozó tájékoztatásokat.

Az Alza közölte: kiemelten kezeli a fogyasztók jogainak maradéktalan tiszteletben tartását, illetve azt, hogy vásárlói megfontoltan, külső, kereskedői befolyástól mentesen válasszák ki a legmegfelelőbb kereskedőt és terméket.

Az Alza.hu április 17-én kezdi meg a kedvezményre jogosító kuponok kiküldését ügyfeleinek.A 3000 forintos kedvezmény az Alza.hu oldalon bármely, a következő 12 hónapban, azaz 2023. április 17-ig végrehajtott, legalább 10 ezer forint értékű vásárlás esetén vehető igénybe. Az utalvány más kuponkóddal együtt és ajándékutalvány vásárlására nem használható fel, készpénzre nem váltható.

A kuponok érvényességi ideje alatt az Alza.hu célzott üzenetekben rendszeresen emlékeztetni fogja ügyfeleit a felajánlott kedvezmény igénybevételének lehetőségére.

Azt is közölték, hogy a GVH által elfogadott vállalás garantált minimum összege 450 millió forint.Ezt azt jelenti, hogy amennyiben a kuponokat a fogyasztók esetlegesen ennél alacsonyabb értékben vennék igénybe, az összeg fel nem használt részét egy, a 12 hónapos kompenzációs időszak lezárását követő kiegészítő eljárással juttatja el az Alza a vásárlóknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!