Megszólalásig

2022.03.22. 18:00

Életszerűbb az élőnél a Unity új grafikája (videó)

És ami különösen meghökkentő: a háromdimenziós látványt valós időben renderelik le.

A Unity új demója elképesztően élethűen megformált digitális személyt mutat be – valós időben megjelenítve. A Unity grafikus motorja számos videójáték megjelenítését adja, egy részük már jelenleg is elérhető.

Hogy meddig jutott mára a renderelt 3D-s grafika, azt láttatja a Unity „Enemies” techdemója – az eredeti ugyanis valós időben futott. A fenti rövid videót érdemes teljes képernyőre nagyítva nézni: lenyűgöző környezetben, tűpontos animációkkal egy fotórealisztikus pontossággal megjelenő nőt láthatunk a YouTube-on.
 
A középkorú nő egy látványos terű helyiségben sakkozik. Pontosan kivehetőek a bőrhibák, a ráncok, az erek lüktetése a bőr alatt, eleven a szempillantása.

A fejlesztők különösen nagy figyelmet fordítottak a modell hajára. Egy új, háromrészes Unity Hair fejlesztést használtak a hosszú haj megjelenítésére. Az első rész a hajstruktúráért, a második a fényviszonyokért felel, az utolsó pedig a rendkívül vékony szálakat rendereli.


A Unity az Enemies demóját a március 21-től 25-ig tartó GDC (Game Developers Conference) résztvevőinek, videójáték-fejlesztőknek mutatja be.


A klip az új High Definition Render Pipeline (HDRP), Adaptive Probe Volumes és Screen Space Global Illumination (SSGI) segítségével készült. A demóban a ray tracing, a DLSS és más technológiák is szerepet kaptak.


A funkciók egy része már elérhető a Unity 2021.2-ben, míg másokat a 2022.1-es vagy 2022.2-es verzióban vezetnek be. Az Enemiesben bemutatott új technológiák a Unity Digital Human 2.0 csomagjával érkeznek, amely egy-két hónapon belül jön. A Unity a hírek szerint a GitHubon is megjelenteti a szál alapú hajmegjelenítő rendszert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!