Repülő és vonat ötvözete

2022.07.29. 18:00

Jön a FluxJet, a világelső ultragyors csővonat (videó)

Az 1000 km/h-t meghaladó sebességgel közlekedő, ultragyors szállítóeszköz kanadai újítás.

Megengedhető ára és az utazási idő csökkenése következtében drasztikusan javítani fogja az utazási feltételeket, mérsékli a szénlábnyomot és jelentős regionális gazdasági növekedést eredményez.

A világ vezető, ultrasebességű, szárazföldi szállítási rendszerét (a TransPod Line-t) építő startup, a TransPod mutatta be.

A fosszilis üzemanyagok helyett

„tiszta” energiát hasznosító rendszerek terén úttörő újításoknak számító megoldásokat alkalmazó FluxJet teljes mértékben elektromos jármű,

amely gyakorlatilag egy repülőgép és egy vonat ötvözete. Az érintésmentes erőátvitel terén technológiai ugrásokat képviselő és a fizika egy új, „veillance flux” ágának eredményeit hasznosító FluxJet

védett csőben közlekedik több mint 1000 km/h-s sebességgel – azaz gyorsabban, mint egy lökhajtásos repülőgép, és háromszor olyan gyorsan, mint egy nagy sebességű vonat.

A FluxJet kizárólag a TransPod Line hálózatrendszerben közlekedik, amelynek állomásai kulcsfontosságú helyszíneken és nagyvárosokban találhatók. A hálózatban gyors egymásutánban indítják a FluxJeteket, hogy lehetővé tegyék a rövid ideig tartó, megengedhető árú és biztonságos utazást.

Az építést megelőző munkálatok már megkezdődtek. A projekt mintegy 140 000 munkahelyet teremt és 19,2 milliárd dollárral növeli a régió GDP-jét az építkezés során. Amikor a TransPod Line működésbe lép, a repülőúthoz viszonyítva az utasoknak megközelítőleg 44 százalékkal kevesebbe fog kerülni az utazás a csőrendszerben, és a CO2-kibocsátás évente 636000 tonnával csökken.

A TransPod startupot 2015-ben alapították azzal a céllal, hogy megépítse a világ vezető szállítócsőrendszerét (a TransPod Line-t), és ultragyors, de ugyanakkor megengedhető árú és fenntartható szállítás révén összekösse az embereket, városokat és üzleti vállalkozásokat. A TransPod Inc. székhelye Torontóban, Kanadában található, és Albertában (Franciaország), valamint az Egyesült Arab Emírségekben is működnek leányvállalatai.

Borítóképünkön a FluxJet előképe (Forrás: TransPod)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!