Digitália

2023.05.17. 06:00

Kétképernyős ingyenes tévé jön a nyáron

Ez a televízió egyszerűen nem kerül semmibe: kikapcsolhatatlan reklámokkal pótolják a nemlétező árcédulát.

MW

Forrás: Shutterstock

Teljesen ingyenes, ha nem számoljuk értéknek a figyelmünket, meg az adatainkat, amiket szükségképpen átadunk vele: a Pluto TV társalapítója, Ilja Pozin már most kínálja weboldalán a Telly tévét, amely egy második, kisebb kijelzőn megjelenő folyamatos reklámozással pótolja nem létező árcéduláját.

A cég ezt a vékony képernyősávot „Smart Display”-nek nevezi, amit a hangsugárzó választ el azaz igazi tévéadást nyújtó, felső elsődleges képernyőtől. Az alsó monitor a hirdetések megjelenítésén kívül mellett számos hasznos infó megjelenítésére is képes, beleértve a sporteredményeket, a híreket, az időjárást és a részvényárakat.

Forrás: Telly

Bár a hirdetések nem szakíthatják meg azt, amit a fő kijelzőn nézünk, a Telly stratégiai igazgatója, Dallas Lawrence azt mondja a The Verge-nek, hogy ha nem használjuk a tévét, a hirdetések mindkét képernyőn megjelennek. „Amikor a Theater display (felső képernyő) nincs használatban, a hirdetési egység szórakoztató módon életre kelhet, összekapcsolva mindkettőt” – mondja Lawrence. „A valaha volt legvonzóbb hirdetési élményt hozzuk létre.” Az igazgató azt is elmondja, hogy a Telly a „Telly Rewards”-on is dolgozik, amely a felhasználókat ajándékkártyával jutalmazza olyan prémium szolgáltatásokhoz, mint a Netflix vagy a Starbucks, ha interaktív megoldásokban, például a képernyőn megjelenő szavazásokon vesznek részt.

Ami a fő kijelzőt illeti, az egy 55 hüvelykes 4K HDR panel, amely a vállalat saját operációs rendszerén, a TellyOS-en keresztül kapcsolódik a másodlagos kijelzőhöz. A legtöbb okostévés operációs rendszerrel ellentétben a TellyOS jelenleg nem támogatja a harmadik féltől származó streamelési alkalmazásokat, például a Netflixet. Ezért egy ingyenes 4K Android TV-kulcsot tartalmaz, amellyel bármilyen streaming szolgáltatást megtekinthető. Más streaming eszközökkel is kompatibilis, beleértve a Roku-t, az Amazon Fire Stick-et és az Apple TV-t, és három HDMI-bemenettel, 2 USB-bemenettel, s egy tunerrel rendelkezik, amellyel vezeték nélküli adásokat nézhetünk.

A tévének a két kijelzőn kívül más érdekessége is van. Ha alaposan megnézzük, észrevehetünk egy kamerát, amely a hangsugárzó közepén helyeztek el. Ez lehetővé teszi a tévéhez mellékelt „ingyenes fejlett mozgáskövető fitneszprogramokat”, valamint a Zoom integrációt – ezzel a szoftverrel a barátainkkal, családunkkal és munkatársainkkal a kanapéról a lakás legnagyobb képernyőjén láthatjuk egymást.

 

A tévéhez adatvédelmi redőny tartozik (és eleve zárva szállítják), tetszés szerint kinyithatjuk és lezárhatjuk a kamera ablakát.

Ezzel együtt a hirdetésekkel finanszírozott Telly tévével kapcsolatban akad számos adatvédelmi aggály. A Telly közli, hogy „információkat gyűjthetnek az Ön által nézett audió- és videótartalomról, a megtekintett csatornákról és a megtekintések időtartamáról”, valamint arról, hogy „miként kommunikál” a tévével. Ez magában foglalja a keresési lekérdezéseket, a kiválasztott gombokat, valamint „az Ön és a TV-készüléket használó bármely más személy fizikai jelenlétét”.

Ja, és ha úgy döntenénk, hogy leiratkozunk az adatgyűjtésről, akkor vagy vissza kell küldeni a tévét, vagy ki kell fizetni a tévé árát...

A Telly 40 különböző játékot is ad, valamint a „népszerű zenei szolgáltatásokból” lejátszható zenét. Még egy „AI-vezérelt hangasszisztense” is van, amely válaszol a „Hey Telly” felszólításra, lehetővé téve időzítők beállítását vagy ébresztés elhalasztását. Ha ez kissé homályosan hangzik, az azért van, mert csakugyan az. A cég még nem árulta el, hogy milyen zenei szolgáltatásokat kínál, nem részletezte a játékokat vagy az AI-asszisztenst, amelyet az eszköz tartalmazni fog, s arról sem találtunk információt, hogy az Egyesült Államokon kívül valamikor is más országokban kapható lesz-e.

„Ne tévesszen meg senkit az ingyenesség” – írja közleményében Pozin. „Ez messze a valaha kifejlesztett legfejlettebb televízió.”

Szerezzünk be egy ingyenes, hirdetésekkel támogatott, nyilvánvaló adatvédelmi hiányosságokkal mutató tévét? Aki belefog a kalandba, a Freetelly-n lefoglalhat egyet az 500 000 ingyenes készülékből, melyek szállítása a Telly szerint „ezen a nyáron” el is indul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!