MCS FIFA 21 PS4-döntő, összefoglaló

2020.12.21. 11:00

MCS FIFA 21 – Aranygól döntött a PS4-es fináléban

Egyetlen jó időben megszerzett gól eldöntötte a szériát.

Két kérdés maradt mindössze nyitva a Megyék Csatája – Országos E-sport Verseny végére: ki nyeri a FIFA 21-ben a két konzol döntőjét?! PS4-en a Csongrádi Turulokat vezető EndLine03 és a Tolnai Hercegeket képviselő HorvathG_ csapott össze. Már a csoportkör alatt összefutottak, de akkor mind a ketten nyertek egyet-egyet egymás ellen, így 3-3 ponttal gazdagodtak.

Ezen az estén azonban döntésre kellett vinniük, hogy melyikük a jobb. Ennek rendje és módja szerint futottak ki a virtuális gyepre, az első izgalmakra azonban nem kellett sokat várni, hiszen már a 25. percben megszerezte a vezetést EndLine03, aki Franciaországot választotta. HorvathG_ a Liverpoollal nem nagyon tudott érvényesülni, a kapu előtt a remekül védekező ellenfele minden támadását meghiúsította. Hosszú ideig csak a mezőnyben birkóztak a felek, a feszültség és a kiélezett játék viszont benne volt a levegőben. Aztán a csattanó a 78. percben érkezett, amikor HorvathG_ 20 méterről jutott szabadrúgáshoz, és ahelyett, hogy lepasszolta volna, kilőtte a jobb felsőt. Ezzel egyenlített, és bár a játékosok felpörögtek, több gól már nem esett a rendes játékidőben. A hosszabbításban pedig szintén nem bírtak egymással jó hosszú ideig, majd egy remek akció végén 15 méterről HorvathG_ a hosszút akarta kilőni, de a kapus kifogott rajta, ráadásul ebből az ellenakcióból EndLine eljutott a másik tizenhatosig, ahol ellenfele 7 méterről haza akarta fejelni az előreívelt labdát, de pechére pokoli rosszul tette mindezt, így a Csongrádi Turul a kapuba gurított és nyert.

Az aranygól eléggé összetörte HorvathG_-t, aki bár igyekezett támadni a visszavágón, láthatóan enervált volt. Ezt EndLine03 ki is használta, újabb gyors vezetést szerzett, amire ugyan ellenfele még válaszolt, de utána beindult a henger, és egy rövidzárlat után már 4–1-re vezetett. Egyetlen szépítésre még maradt ereje HorvathG_-nek, többre azonban már nem, így a BO3-as finálét összesített arányban EndLine03 nyerte 2–0-ra.

A Megyék Csatája tehát véget ért, de minden további érdekes információért látogasd meg a megyekcsataja.hu weboldalt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!