Egyperces

2007.12.11. 16:35

Máglyára a bundákkal!

<p>Miskolc - Begyűjtik a szőrmekabátokat, majd máglyán elégetik azokat. Tiltakoznak az állatvédők. Irha- és szőrmefeldolgozó nagyhatalom hazánk – ez derült ki kedden az állatvédők rendezvényén. <DIA width="850" height="630" alt="Bundák ellen 2007.12.11."><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Bund_k_ellen_2007_12_11_/index.shtml , SERIE ,850,630)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Bundák ellen 2007.12.11." src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A>&#160;</DIA><A href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/flv-tiltakozas-az-allatok-vedelmeben_flv.flv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

Az Orpheus Állatvédő Egyesület és a Mátrix AlapítványMiskolcon szervezett kampányt. Mint megtudtuk: évente 50 millió állatot tenyésztenek a világon csak azért, hogy azokból bundát készítsenek. Seres Zoltán, az alapítvány elnöke elmondta: a bundákhoz szenvedés, vér és piszkos profitszerző érdek tapad.
Az egyesület és az alapítvány az idén országos kampányba kezdett, hogy a családok már meglévő bundakabátjait, prémgallérjait begyűjtsék. Az elnöktől megtudtuk, hogy több tucat szőrme kabátot adtak át nekik, ezeket a jövő héten máglyán elégetik. Kampányuk célja – folytatta –, hogy felhívják az emberek figyelmét arra, hogy a prémkabátok készítését megelőzően az állatok sok esetben rossz körülmények között kerülnek lenyúzható állapotba. Hiszen – tette hozzá – a feldolgozásnál nem a humánim, hanem a haszonszerzés dominál.

Garázdaság

Kampányuk békés és nonprofit – hangsúlyozta Seres Zoltán. Nem értenek egyet a radikális eszközökkel, mint például a szőrmebundák spray-el való lefújása – mondta. – Azt garázdaságnak ítélik, hiszen azzal más emberek értékeit károsítanák meg.
A tegnapi rendezvényen állatvédelmi kiadványokat, naptárakat osztottak, de a Mikulás és a krampusz pedig cukorkával jutalmazta a gyerekeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!