Egyperces

2008.04.03. 12:21

Döglött halakkal etetik az állatokat a hernádszurdoki erdőben

<p>Hernádszurdok - Több mázsa döglött halat fényképeztek le Hernádszurdok közelében egy vadászlesnél.&#160;<A href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/flv-puskar-doglott-hal-hernadszurdok-erdo_flv.flv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A>&#160;<A href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/flv-polgarmester-hernadszurdok-doglott-hal-erdo_flv.flv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A>&#160;<A href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/vadasztarsasag-doglott-hal-erdo.mpg/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A>&#160;<A href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/flv-rendorkapitany-ot_flv.flv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

12.08: Több kilométeres, nagyon nehéz erdei út után kiértek a munkatársaink a Hidasnémetitől mintegy 7-8 km-re lévő határszakaszra.

Az Encsi Rendőrkapitányság bűnügyi technikusai mintát vettek a helyszínen és valóban még most is látni, hogy több mázsányi, darabonként 80 centiméter nagyságú és 10 kilogram tömegű halak vannak kiszórva. Jól látható, hogy ez egy vadetetőnek kiképzett hely, még egy kis itatót és kihelyeztek és sót is kitettek az állatoknak, vaddisznóknak. Őrületes bűz uralkodik a helyszínen és az egész dögökkel idecsalogatott etetőrésztől van egy nagy konténer-les, feltehetőleg onnan lövik ki az idecsalogatott állatokat


10.35: A helyi polgármester is tudomást szerzett már a dologról. Varga Józsefné, a település első embere úgy tudja, hogy Nyíregyháza mellől szállítják ide a haltetemeket.
Nem kizárható, hogy az erdőt ezzel szennyezik és a vadállományban is kár keletkezik.

Dr. Sulyok János, az Encsi Rendőrkapitányság vezetője arról tájékoztatott, hogy bejelentés érkezett hozzájuk és nyomozókat küldenek a helyszínre.

 

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!