Egyperces

2012.09.19. 19:38

Épülőben a modern debreceni állatmenhely

Debrecen - Szerkezetkészek a leendő új debreceni állatmenhely kenneljei, épületei – mondta el a Naplónak szerdán Bernáth Csaba, a projekt egyik felelőse.

Debrecen - Szerkezetkészek a leendő új debreceni állatmenhely kenneljei, épületei – mondta el a Naplónak szerdán Bernáth Csaba, a projekt egyik felelőse.A Mészáros György-kerti beruházással úgy teremtenének átmeneti otthont legalább 120 kutya, valamint macskák számára, hogy a telepen rendszeresen fogadnának óvodásokat és iskolás csoportokat is a szemléletformálás érdekében. Az „Együtt az állatokért” Állatvédő Közhasznú Alapítvánnyal karöltve felvállalt menhelylétesítés 31 millió forint uniós támogatásból és 3,5 millió forint saját erőből indult. A telepen a tervek szerint két-három főállású munkatárs dolgozik majd, s a menhely működése hozzájárulhat ahhoz, hogy csökkenjen a kóbor kutyák száma Debrecenben.

Bernáth Csaba úgy tájékoztatott, hogy a beruházással decemberre szeretnének elkészülni.

HBN - RaL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!