Egyperces

2017.05.29. 10:36

Videó: Nevet kaptak a nyíregyházi kisoroszlánok

Nyíregyháza - A kölykök négy hónapja születtek az állatparkban, a gondozók a látogatókra bízták a névadást. Több száz javaslat érkezett, igyekeztek olyat választani, ami illik a kis állatok egyéniségéhez.

Nyíregyháza - A kölykök négy hónapja születtek az állatparkban, a gondozók a látogatókra bízták a névadást. Több száz javaslat érkezett, igyekeztek olyat választani, ami illik a kis állatok egyéniségéhez. A hím kölyök a Marcus nevet kapta Marcus Aurelius római császár után. Az egyik nőstény Fauna, a másik pedig Flóra lett. Két római istennő után, akik a mitológia szerint az élőlényeket védelmezik - derül ki  az RTL Klub riportjából.


Hármasikrek Nyíregyházán. Fél éven belül másodszorra születtek fehér oroszlánok az Állatparkban. A szülőknek először augusztusban lett kicsinyük, két hónappal ezelőtt pedig 3 hófehér kölyök jött a világra. Az apróságok kedden először léphettek ki a kifutójuk külső részébe. Az RTL Klub kamerája előtt kezdték el felfedezni a világot.


Három fehér oroszlán (Panthera leo krugeri) született a Nyíregyházi Állatparkban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!