Egyperces

2018.07.16. 12:19

Csaknem 300 krokodilt mészároltak le egy indonéziai farmon

Dzsakarta - Majdnem 300 krokodilt mészároltak le feldühödött helybeliek egy indonéz krokodilfarmon, miután egy ember krokodiltámadásban meghalt - <a href="https://www.theguardian.com/world/2018/jul/16/indonesia-crocodiles-slaughtered-west-papua-breeding-farm" target="_blank">írta a The Guardian online kiadása</a>.

Dzsakarta - Majdnem 300 krokodilt mészároltak le feldühödött helybeliek egy indonéz krokodilfarmon, miután egy ember krokodiltámadásban meghalt - írta a The Guardian online kiadása.

Nyugat-Pápua tartomány egy krokodiltenyésztő farmján késekkel, kalapácsokkal és ütőkkel felfegyverzett emberek lemészároltak 292 krokodilt, egymásra dobált véres tetemeik képeit az Antara indonéz hírügynökség tette közzé.

A vérengzést egy 48 éves férfi halála válthatta ki, aki füvet szedett az állatoknak, amikor egy hüllő rátámadt - mondta el a tartomány állatvédelmi vezetője.

"A farm egyik alkalmazottja meghallotta, ahogy valaki segítségért kiáltott, gyorsan odament és látta, ahogy a krokodil a férfire támad" - folytatta Baszar Manullang.

Mint mondta, az áldozat szombati temetése után a helybeliek behatoltak a farmra és lemészárolták a krokodilokat.

A telep 2013-ban kapott engedélyt, hogy védett bordás és új-guineai krokodilokat tenyésszen a fajok megőrzése és néhány állat leölése és hasznosítása céljából.

Az engedély kikötötte, hogy a farm működése nem zavarhatja a helybeliek életét.

"A farmot körülvevő terület biztonságáról is gondoskodni kell, hogy többet ne történhessen ilyen tragédia" - tette hozzá Manullang.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!