él a legenda

2019.05.18. 14:10

Harminc éve először születtek hollófiókák a londoni Towerben

Az első fióka április 23-án, Szent György, Anglia védőszentje napján kelt ki.

Forrás: Shutterstock

Hollófiókák keltek ki a londoni Towerben, legutóbb 30 éve gyarapodott kicsinyekkel az egykori királyi erőd hollóállománya.

Az első fióka április 23-án, Szent György, Anglia védőszentje napján kelt ki az után, hogy tavaly év végén egy költőpár – Huginn és Muninn – érkezett a Towerbe.

Mostanra mind a négy fióka jelentősen gyarapodott, magasságuk 8-ról 32 centisre nőtt, köszönhetően étrendjüknek, amely egérből, patkányból és fürjből áll. A fiókákat kétóránként etetik – olvasható a BBC News honlapján.

A fiókák közül csak egy fog a Tower területén maradni, ő a György vagy a Georgina nevet kapja, kikelése kezdetének napjáról.

A Towerben általában hat holló fészkel, és a legenda szerint ha elköltöznek az egykori királyi várból, akkor mind az erőd, mind a királyság elesik.

Nem tudni, mióta élnek hollók a Towerben, de a 17. században uralkodó II. Károly volt állítólag az első, akik ragaszkodott ahhoz, hogy legalább hat holló legyen a királyi vár területén.

Jelenleg hét holló él a mintegy ezeréves erődben, az új családon kívül. Nevük Erin, Jubilee, Harris, Poppy, Gripp és Merlina a történelmi királyi palotákat működtető testület honlapja szerint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!