huszonhétezer szavazat

2019.06.18. 14:36

Idén is díjazták gyermekeink védőangyalait

A családok segítőit ünnepelték és köszöntötték a Védőnők Napján, ahol a szakma legjobbjait ismerték el.

Fotó: Kudar Zsolt

A szülők és a hozzátartozók a korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is szavazhattak a kedvenc védőnőjükre, közönségdíj kategóriában. A Facebook-on indított szavazás során több mint huszonhétezer voks érkezett a közel 200 jelöltre.

A védőnői szakma egy életen át tartó hivatás, áldozatos munkájuk felbecsülhetetlen értékű, hiszen a várandósság első pillanatától kezdve vigyáznak a baba és a mama egészségére. Sokszor a kismamák lelki támaszai és segítségükkel az újdonsült anyukák könnyen eligazodnak a kisgyermek körüli teendőkkel.

A Magyar Védőnők Egyesülete (MAVE) minden évben június 13-án, a Védőnők Napján szeretné felhívni az emberek figyelmét a védőnők fáradhatatlan munkájára. A hihetetlen hivatástudattal rendelkező szakemberek érdemeit 2011 óta az Év Védőnője díjjal ismerik el. Az elismeréseket a SOTE dísztermében megrendezett ünnepségen adták át.

„Hálás szakma a miénk. Értékeket adni, szeretni, szolgálni, segíteni, bátorítani, ezek az alapértékeink, amelyekért létezünk” – nyilatkozta Gyuk Marianna védőnő. – „Nagyon szeretem a munkámat és imádok emberekkel foglalkozni, tanácsot adni, támogatást nyújtani, vagy nyomon követni azt, ahogy egy gyermek magzatból iskolássá cseperedik. Boldog vagyok a megismert családok szeretetéért, nyitottságáért és azért is, hogy mint azt ez a kitüntető elismerés is bizonyítja; bíznak bennem. Mélységes hálát érzek, mindig könnybe borul a szemem az ilyen felemelő pillanatoktól.”

Az oklevél és virág mellett minden kitüntetett az ismert magyar iparművész, Faludi Gabriella által tervezett üvegnyakláncot kapott ajándékba.

A 2019-es díjazottak

A MAVE fennállásának 20. évfordulója alkalmából, a 2011-ben alapított Év Védőnője Díjat az alábbi kategóriákban adták át.

• Nagyváros: Czákné Varga Ildikó, területi védőnő, Budapest III. ker.

• Kisváros: Hartung Vilmosné, területi védőnő, Dombóvár

• Kistelepülés: Juhászné Karácsony Erika, területi védőnő, Szurdokpüspöki

• Szakmai vezető védőnő: Gyetván Ildikó, járási vezető védőnő, Zalaegerszeg

• Közönség Díj: Gyuk Marianna, területi védőnő, Zalaegerszeg

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!