Járvány

2020.04.19. 20:04

Élvezik a látogatók nélküli életet a Kruger Nemzeti Park oroszlánjai

Az egyébként turisták által sűrűn járt utakon nyugodtan szendergő falkát fotózott le a park egyik őre.

Kruger Nemzeti Park, 2020. április 19. Háborítatlanul pihennek oroszlánok egy út közepén a dél-afrikai Kruger Nemzeti Park területén 2020. április 15-én. A vadon élő állatok rezevátuma a koronavírus-járvány miatt március 25 óta zárva van. MTI/EPA/Kruger Nemzeti Park/Richard Sowry

Forrás: MTI/EPA/Kruger Nemzeti Park

Fotó: Richard Sowry

Richard Sowry, Afrika egyik legnagyobb rezervátumának munkatársa a látogatók elől március 25. óta a koronavírus-járvány miatt lezárt parkban az üzemeltetéshez szükséges feladatokat látja el és az orvvadászok elől védi az állatokat.

Mint elmondta,

a felvételt autójából, alig öt méteres távolságból készítette a szokatlan jelenségről. Az állatok nem zavartatták magukat, egy részük aludt.

„Az oroszlánok hozzászoktak az autókban ülő emberek látványához. Minden állat ösztönösen fél a két lábon álló embertől, így ha sétáltam volna, nem engedtek volna ennyire közel” – idézi a BBC.com Sowryt.

A parkőrök legfeljebb a hideg éjszakákon látnak az utakon aludni nagymacskákat, amikor az aszfalt éppen melegebb, mint a talaj.

A parkőrök azonban nem szeretnék, hogy az oroszlánok úgy higgyék, biztonságosak az utak, csak mert most ilyen nagy a nyugalom.

Sowry ugyanakkor kiemelte, az állatok viselkedésére egyébként nincs hatással a park lezárása. „A Kruger egy nagyon vad hely. Mindig is vad volt, és az is marad” – fogalmazott.

Borítókép: Háborítatlanul pihennek oroszlánok egy út közepén a dél-afrikai Kruger Nemzeti Park területén 2020. április 15-én. A vadon élő állatok rezervátuma a koronavírus-járvány miatt március 25 óta zárva van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!