Járvány

2020.05.13. 17:07

Csodaszerként árusított hipót egy ausztrál kisegyház

Ráadásul a fertőtlenítőszer nemcsak a koronavírus okozta Covid-19 betegséget gyógyítja, hanem az autizmust, a rákot és a cukorbetegséget, és még a pattanásokra is jó.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Olena Zaskochenko

Pénzbírságot szabott ki az ausztrál gyógyszerfelügyeleti hatóság (TGA) egy „gyógyító egyházra”, amely azt terjesztette, hogy egy hipóoldat „csodaszerként” gyógyítja a koronavírus okozta megbetegedést.

Az MMS Australia nevű egyházra 151 200 ausztrál dolláros (32 millió forint) büntetést szabtak ki amiatt, hogy honlapjukon olyan termékeket forgalmaztak, amelyek súlyosan veszélyeztetik az egészséget. Az egyház szerint az MMS néven árusított klórdioxid, amely egy ipari fehérítő- és fertőtlenítőszer, „csodaszerként” gyógyítja nemcsak a koronavírus okozta Covid-19 betegséget, hanem az autizmust, a rákot és a cukorbetegséget, és még a pattanásokra is jó.

A TGA hangsúlyozta: semmiféle tudományos bizonyíték nincs arra, hogy az MMS gyógyítana bármilyen betegséget vagy enyhítene bármilyen kellemetlen tünetet. Sőt a használata hányingert, hányást, hasmenést és súlyos – akár kórházi kezelést is igénylő – kiszáradást okozhat.

Az MMS Australia nevű kisegyház annak a nemzetközi egyházi csoportnak a tagja, amely levélben fordult nemrég Donald Trump amerikai elnökhöz, hogy felhívja a figyelmét a hipó vélt gyógyító hatására.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!