állattartás

2020.05.22. 15:12

Két bengáli tigrist foglaltak le egy magánháznál Mexikóban

Egyikük az utcán sétált.

A tiger walks in a cage as disinfectant is being sprayed during a government-imposed nationwide lockdown as a preventive measure against the COVID-19 coronavirus, at Alipore Zoological Garden in Kolkata on April 8, 2020. (Photo by Dibyangshu SARKAR / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: AFP

Lefoglaltak egy magánháznál két bengáli tigrist, melyek egyike egy mexikói város utcáin járkált és egy közösségi médián terjedő felvétel szerint lasszóval akarták befogni.

Az állatokra a Jalisco állambeli Tlaquepaque városban készült videó hívta fel a mexikói környezetvédelmi hivatal figyelmét – számolt be róla a BBC hírportálja.

A két nagyvad tulajdonosa meg tudta mutatni a dokumentumokat, melyek szerint törvényesen tartotta a háznál az állatokat, de azt már nem tudta bizonyítani, hogy a biztonsági előírásoknak is eleget tett volna.

A város lakóit megdöbbentette a tigrist kergető emberek látványa és telefonjaikkal filmezni kezdték a jelenetet, majd közzétették a Twitteren.

A két tigrist, egy tíz hónapos hím, a másik egy kétéves és kilenc hónapos nőstény, jó egészségi állapotban találták, nem viselték magukon a rossz bánásmód nyomait.

A hatóság közlése szerint visszakerülhetnek a tulajdonoshoz, ha a közösség védelmét szolgáló védő intézkedéseket be tudja mutatni.

Nem ez volt az első eset, hogy bengáli tigrisek szaladgáltak mexikói városok utcáin. 2017-ben egy kaliforniai ember vásárolt egy tigriskölyköt egy tijuanai lakostól, aki egy felnőtt példányt sétáltatott a városban.

A vevőt letartóztatták, amikor megpróbálta a kölyköt átcsempészni az Egyesült Államokba.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!