Ország-világ

2020.07.19. 19:52

Fordulat a Maddie McCann-ügyben: ketten rabolhatták el a kislányt

A feltételezett tettestárs elvezetheti a nyomozókat a kislány földi maradványaihoz.

Police investigating the disappearance of British girl Madeleine McCann operate a scanning device on the area of scrubland near the holiday apartment in Praia da Luz, near Lagos, where she vanished seven years ago, on June 4, 2014. The joint Portuguese-British operation could last up to a week, and take in three different patches of land, according to Portuguese media reports. AFP FRANCISCO LEONG (Photo by FRANCISCO LEONG / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Francisco Leong

A portugál hatóságok szerint nem kizárt, hogy bűntársa lehetet Christian Brücknernek 2007-ben, mikor a feltételezések szerint a pedofil hajlamú erőszaktevő elrabolta a négyéves Maddie McCann-t – írja a Bors a The Sun cikke alapján.

A feltételezett társ a férfi exbarátnője:

Sandra Felgueiras számos rablási ügyben vett részt abban az időben, mikor Maddie eltűnt.

A kis Maddie-t az egész világon keresték
Fotó: Vasco Celio / AFP

A hírek szerint együtt szemelték ki azokat a luxushoteleket, ahonnan tudtak lopni.

Brücknert három hét múlva kiengedhetik a börtönből

A portugál hatóságok szerint Christian fél órával a gyermekrablás feltételezett időpontja után, éjjel hívta fel a nő számát, azt azonban nem tudni, miről beszéltek.

Mint írják, a korábbi feltevések szerint Maddie-t még hetekkel később is látták a férfi kisbuszában élve a portugál partokon, így elképzelhető, hogy a nő tudott a kislány elrablásáról, és ha ez igaz,

azt is tudhatja, hol lehetnek Maddie földi maradványai.

A The Sun cikke emlékeztetett, hogy az idő szorít, ugyanis akár már három hét múlva kiengedhetik Brücknert a börtönből, ahol kábítószerügyei miatt tölti szabadságvesztését. Bár a német hatóságok korábban kijelentették, hogy a kislányt megölték, a hatóságoknak továbbra sincs bizonyítékuk a férfi ellen.

Borítókép: A brit Madeleine McCann eltűnését vizsgálja a rendőrség szkennelőkészülékkel a Lagos közelében lévő Praia da Luz nyaralóház közelében, ahol hét évvel ezelőtt, 2014. június 4-én eltűnt a kislány.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!