hálás segítőinek

2020.09.13. 14:44

Fiatalok mentettek meg egy orgonistanőt Gyulán

A kutyáját sétáltató nő olyan szerencsétlenül esett, hogy eltört az orsócsontja, veszélybe kerülve így pályafutása.

Forrás: Shutterstock

Fotó: LightField Studios

Szerencséje volt a gyulai orgonistanőnek, aki fiatal napozóknak köszönheti, hogy még mindig játszhat kedvenc hangszerén.

A gyulai orgonistanő szokásos sétájára indult kutyájával a helyi duzzasztóhoz. Sokat járnak oda, korábban még sosem történt baj.

Amikor a hajók leengedésére szolgáló sólyához, vagyis az enyhe lejtésű csúsztatópályához értünk, bedobtam a labdát a vízbe, de a kutya nem hozta ki teljesen, így az algás betonon párat léptem, majd megcsúszott a lábam és ráestem a betonra

– mesélte a Ripostnak a nő, majd azzal folytatta, hogy: „borzalmas fájdalmat éreztem.” A csúszós, algás talajon alig bírt felállni, amikor nagy nehezen sikerült a partra jutnia, érezte, hogy a keze csak lóg a teste mellett, később kiderült, hogy eltört az orsócsontja. Kétségbeesetten fordult a közelben napozó fiatalok felé, akik egyből a segítségére szaladtak.

Mondták, hogy hívnak mentőt, és ha mondok nekik címet, akkor Tappancsot haza is viszik. Így is lett – mesélte az asszony.

A nőt végül a mentők kórházba vitték, ahol begipszelték a kezét, majd később meg is kellett műteni.

Az asszony azt mondja, hogy nehéz napokon van túl, de sokkal rosszabb lett volna, ha nincsenek ott a segítőkész fiatalok, akiknek szeretné megköszönni, hogy nem hagyták cserben.

„Én zenetanár vagyok, és minden vasárnap orgonálok a miséken. A munkaeszközöm a kezem, ha nem segítenek, lehet, hogy a munkámat és a hivatásomat is elveszítettem volna...” – hálálkodott az asszony.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!