Romló közbiztonság

2020.10.11. 10:02

Bizonyos betöréseket kénytelen elnézni a svéd rendőrség

Szinte azonnal lezárják a nyaralókat érintő betörések utáni nyomozásokat az egyik svéd községben. Sok esetben úgy, hogy még csak helyszínelés sem történik. A hatóságnak ugyanis nincs kapacitása kivizsgálni ezeket az ügyeket.

Forrás: Shutterstock

Legtöbbször már nem is vizsgálják a svéd rendőrök a nyaralókat érintő betöréses rablásokat Laholm községben. A településen elszaporodtak az ilyen jellegű bűncselekmények, azonban most kiderült, hogy a tulajdonosok semmilyen segítségre sem számíthatnak a rendőrségtől. A hatóságok ugyanis megerősítették, hogy erőforráshiány miatt ezentúl nem tudnak foglalkozni az olyan betöréses lopásokkal, amelyek nem állandó lakhelyeket érintenek – hívta fel rá a figyelmet a V4NA hírügynökség.

Jenny Jerrhage, a helyi rendőrség vezetője elmondta, hogy sok esetben már a bejelentés pillanatában lezártnak tekintik az ügyet, mivel erőforrásaikat más esetekre összpontosítják. Ez azt jelenti, hogy helyszínelésre sor sem kerül, a tulajdonosok pedig teljesen védtelenek a betörőkkel szemben a községben. Bár a rendőrfőnök elmondta, hogy a lezárt nyomozások technikailag bármikor újranyithatók, azt is jelezte, hogy az ilyen esetekben inkább a szomszédok összefogására vagy a polgárőrség erőire számítanak, vagyis abban bíznak, hogy az ilyen rablásokat rendőri beavatkozás nélkül meg lehet oldani.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!