döntöttek

2020.10.05. 17:59

Ideiglenesen bezárja brit és amerikai mozijait a Cineworld

A cég egyelőre nem közölt információt arról, várhatóan mikor nyitja újra 663 moziját.

Forrás: Shutterstock

Ideiglenesen bezárja brit és amerikai mozijait a Cineworld.

„Nem könnyen hoztuk meg a döntést” – mondta el Mooky Greidinger, a Cineworld mozilánc vezérigazgatója.

A Cineworld csütörtöktől ideiglenesen berekeszti működését, ezzel mintegy 45 ezer munkahelyet – 5500 brit állást – veszélyeztetve – írja a BBC.com.

A mozilánc filmszínházainak lezárását azt követően jelentették be, hogy ismét elhalasztották a legújabb James Bond-film bemutatását: november 12. helyett csak április 2-án kerül a mozikba. A film premierje eredetileg 2020 áprilisában lett volna.

Az újabb halasztást a producerek nem hozták közvetlen összefüggésbe a koronavírus-járvánnyal, de közismert, hogy a járványveszély miatt sok országban még zárva tartanak vagy csak korlátozott kapacitással működnek a filmszínházak.

A cég egyelőre nem közölt információt arról, várhatóan mikor nyitja újra 663 moziját.

„A Cineworld továbbra is figyelemmel követi a helyzetet és minden jövőbeli tervről be fog számolni, hogy a megfelelő időben folytassa működését ezeken a piacokon” – mondta Greidinger.

„Úgy gondolom, a Bond-film elhalasztása volt az utolsó csepp a pohárban” – mondta Robert Mitchell, a Gower Street Analytics filmes világra szakosodott elemzőcég igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!