nem mar, mint a mustár

2021.06.19. 07:11

Pekingi palotakutya nyerte el a fődíjat a legrangosabb kutyakiállításon

Egy Wasabi nevű pekingi palotakutya nyerte el a győztesek győztesének – best in show – járó fődíjat a világ legrégebbi, évente megrendezett kutyakiállításán, a Westminster Kennel Club Dog Show-n.

Pekingese dog "Wasabi" is seen with the trophy after winning Best in Show at the 145th Annual Westminster Kennel Club Dog Show June 13, 2021 at the Lyndhurst Estate in Tarrytown, New York. - Spectators are not allowed this year, apart from dog owners and handlers, because of safety protocols due to Covid-19. (Photo by TIMOTHY A. CLARY / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Timothy A. Clary

A Pennsylvaniából való palotapincsi egy francia buldogot, egy óangol juhászkutyát, egy rövidszőrű német vizslát, egy szamojédot és egy west highland white terriert maga mögé utasítva diadalmaskodott a megmérettetésen, amelyet 1877-es megalapítása óta első ízben nem New Yorkban, hanem Tarrytownban, a szabad ég alatt, valamint sátrakban rendeztek meg a koronavírus-járvány miatt – olvasható a The Guardian című brit napilap online kiadásában.

Wasabi győzelmével immár ötödik alkalommal nyerte el pekingi palotakutya a verseny fődíját.

„Igazi showman. Megvan benne a fajta minden jellegzetessége és még az a bizonyos kis csavar, az a szikra is, amelytől kitűnik a többiek közül”

- mondta David Fitzpatrick, Wasabi felvezetője és egyben tenyésztője, aki 2002-ben a palotapincsi nagyapjával is elhozta a fődíjat a versenyről.

Fitzpatrick nevetve hozzátette, hogy Wasabi filet mignonnal, ő maga pedig pezsgővel fogja megünnepelni a mostani győzelmet.

A második legjobbnak járó elismerést egy Bourbon nevű kis angol agárnak (whippet) ítélték.

A február helyett idén júniusban, közönség nélkül megtartott kutyakiállításon 2500 eb versenyzett különböző kategóriákban.

Borítókép: Wasabi, a nyertes

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!