Egyperces

2021.08.07. 16:40

Emeletes vonat viszi a nyaralni vágyókat a Balaton déli partján

A balatoni utasforgalom jobb kiszolgálása érdekében újabb KISS emeletes motorvonat áll forgalomba.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A Panoráma expressz vasárnaponként közlekedik Fonyód és Kőbánya-Kispest között. MÁV-Start közölte azt is, hogy a már ismert Jégmadár és Napfürdő expresszvonat mellett az új emeletes vonat vasárnaponként fog közlekedni egész augusztusban.

A különleges járat 16 óra 57 perckor indul Fonyódról. Az expresszvonat Balatonboglár, Balatonlelle, Balatonszemes, Balatonszárszó, Balatonföldvár, Zamárdi, Siófok, Szabadisóstó, Balatonaliga, Székesfehérvár és Kelenföld állomásokon áll meg, majd 19 óra 44 perckor érkezik meg Kőbánya-Kispestre. A vonaton, a többi expresszvonathoz hasonlóan, díjmentes helyjeggyel lehet utazni. A vállalat munkatársai felhívják továbbá a figyelmet, hogy kötelező a kerékpáros helybiztosítás, így a járaton 12 kerékpár szállítására van lehetőség.

Az új Panoráma expresszvonat indításán kívül a legnagyobb utasforgalmú Balaton IC vonatok a korábbi nyolc helyett kilenc kocsival közlekednek. Továbbá a folyamatosan és intenzíven növekvő utasforgalom kiszolgálása érdekében a Kelet-Magyarországról közlekedő balatoni Aranypart és Ezüstpart expresszvonatok kapacitása is bővül.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!