Járvány

2021.09.18. 08:44

Már több mint tízezren regisztráltak a Covid-lottóra Burgenlandban

A 77 százalékos átoltottságnál tartó ausztriai tartomány célja a 80 százalék elérése, és ehhez tízezer, az oltásra újonnan jelentkező ember szükséges még.

Young masked man enjoying a rain of money during covid coronavirus pandemic

Forrás: Shutterstock

Fotó: Minerva Studio

„A Covid-lottó eszköz arra, hogy növeljük az oltakozási hajlandóságot, és része az információs kampánynak” – hangsúlyozta hétfőn Hans Peter Doskozil, Burgenland tartományi vezetője, aki örömét fejezte ki, hogy ekkora az érdeklődés a lakosság körében.

A Covid-lottón bárki részt vehet, akinek az állandó lakhelye a tartományban van és korábban már beolttatta magát vagy ha még nem tette, egy hónapon belül felveszi legalább a vakcina első adagját és regisztrál a nyereményjátékra.

A 77 százalékos átoltottságnál tartó Burgenland célja a 80 százalék elérése. Az összesen ezer díjat – köztük autókat és elektromos kerékpárokat – csak akkor sorsolják ki, ha a kitűzött időpontig, november 11-ig sikerül ezt elérni.

Doskozil hangsúlyozta, hogy a díjakat nem szponzorok által finanszírozzák, hanem közpénzből. Utalt arra is, hogy az intenzív kezelésre szorulók ellátása és egy esetleges újabb zárlat sokkal többe kerülne.

A meghirdetett Covid-lottóval párhuzamosan tíz különböző helyszínen információs esteket szerveznek szülőknek és a 12-15 éves korosztálynak a koronavírus elleni védőoltás fontosságáról. A tartományi vezetés tervei között szerepel az is, hogy felvilágosító kampányt indítsanak olyan fiatal nőknek, akik gyermekvárásra készülődnek. Ezen kívül „nyílt oltónapokkal”, illetve bárhol bevethető mobil oltócsapattal kívánják növelni a tartomány átoltottságát.

A 77 százalékos átoltottságnál tartó Burgenland célja a 80 százalék elérése, és ehhez tízezer, az oltásra újonnan jelentkező ember szükséges még. A Covid-lottó sorsolására is csak akkor kerül sor, ha november 11-éig elérik a tízezer főt.

„Amennyiben így lesz, biztonságban vághatunk neki az ősznek, és Dániához hasonlóan Burgenlandban is feloldhatjuk majd a koronavírus-járvány megfékezését célzó korlátozásokat” – jelentette ki a tartományi elöljáró.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!