Őrület

2021.12.23. 07:21

Megszüntetik a nemek szerinti mosdókat a chicagói iskolákban

A transzneműek integrációja érdekében ezentúl nem lehet nemi alapon megkülönböztetni a mellékhelyiségeket az amerikai állam oktatási intézményeiben.

A chicagói állami iskolákat fenntartó Chicago Public Schools (CPS) tankerület "elkötelezett a nemek közötti egyenlőség előmozdítása és a transzneműek integrációja terén", ezért döntöttek, és az intézményekben található összes mosdót gendersemlegessé tették december elsejétől - hívta fel a figyelmet az esetre a V4NA hírügynökség.

A szervezet egyik tisztviselője a gendersemleges mosdókkal kapcsolatban azt nyilatkozta: "Lépéseket teszünk a befogadóbb és a támogatóbb iskolák létrehozása érdekében. Az egyik ilyen változás, amelyet a tanévben bevezetünk, az iskolákban található mosdókkal kapcsolatosak. Az új szövetségi irányelveknek megfelelően a CPS minden tanulója és alkalmazottja tisztességes és méltányos hozzáférést fog kapni a mosdókhoz. Mindenki a nemi identitásával összhangba hozható vécét használhat.”

Annak érdekében, hogy mindenki az identitásának megfelelően használhassa az összes mosdót, átépítették őket, viszont a tanároknak, illetve az intézmény dolgozóinak továbbra is biztosítanak külön mellékhelyiségeket, vagyis csak a tanulóknak kell gendersemleges mosdókat használni.

"Kerületünk Diákvédelmi Hivatala és a kilences számú iskolakörzet hosszú távú terven dolgozik, amely megoldja a mellékhelyiségek problémáját" - áll a CPS weboldalán található videóban.

A CPS weboldalán továbbá egy online kitölthető űrlapot is elérhetővé tettek, amellyel a nemi, szexualitáson alapuló diszkriminációt lehet jelenteni, illetve minden egyéb, nem megfelelőnek titulált magatartást is bejelenthetnek a tanulók, illetve az intézmények dolgozói.

Borítóképünk illusztráció, fotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!