Koronavírus

2022.01.05. 16:05

Idén is elmarad a karneváli felvonulás Rio de Janeiróban

A riói karnevál, a világ legnagyobb szabadtéri partija legutóbb, 2020-ban összesen 3 millió embert vonzott.

Eduardo Paes, a város polgármesterének tájékoztatása szerint a koronavírus-fertőzések emelkedő száma miatt idén sem rendezik meg Rio de Janeiróban a hagyományos karneváli utcai felvonulást. Eduardo Paes a közösségi médiában élő közvetítésben számolt be a döntésről, amely a karnevál ingyenes utcai parádéján fellépők képviselőivel való tanácskozás után született.

A karnevált február 25. és március 2. között rendezik meg, a korábbi tervek szerint több mint 500 ingyenes utcai felvonulást tartottak volna.

Bár az utcai parádé idén is elmarad, a riói szambaiskolák szokásos versenyét a város Sambódromo karneválstadionjában megrendezik a szükséges egészségügyi óvintézkedések betartásával.

A riói karnevál a világ legnagyobb szabadtéri partija, évente több millió látogatót vonz. A fieszta csúcspontja a több mint 60 ezer férőhelyes Sambódromóban zajlik.

Rio de Janeirón kívül más brazíliai városokban is törölték a karneváli utcai parádékat. Sao Paulóban valószínűleg a Forma-1-es versenypályán rendezik meg a város utcái helyett.

A legutóbbi, a 2020-as karneváli felvonulás 3 millió embert vonzott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!