Forgalmi fennakadás

2022.01.13. 12:15

Kitört a káosz, 80 strucc vágtázott át a 2,5 milliós településen (videó)

A helyi rendőrség szerint a madarak egy közeli farmról szökhettek meg, amikor egy ottani dolgozó nyitva hagyta a kapukat.

Kína Csongzu városában nem mindennapi látványban lehetett része az autósoknak és a lakóknak, ugyanis több mint 80 strucc rohant végig a 2,5 milliós település utcáin – olvasható az Origo cikkében.

A kínai városban több sofőr is videóra vette, amint 80 strucc száguldott végig az utcákon. A helyi rendőrség szerint a madarak egy közeli farmról szökhettek meg, amikor valaki, feltehetően egy ottani dolgozó nyitva hagyta a kapukat. Hozzátették, hogy a struccok többségét már összeszedték, és visszaszállították a telephelyre.

Arról egyelőre nincs bővebb információ, hogyan szabadulhatott el egyszerre ennyi állat a farmról, és hogy szereztek-e a jószágok sérüléseket különös vágtájuk alatt.

A Xinhua az eset kapcsán arról ír, hogy 60 madár befogása viszonylag könnyen ment a hatóság embereinek, ám nagyjából 2 tucat állattal meggyűlt a bajuk, mivel a struccok gyorsan és kitartóan tudnak szaladni.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!