Sokan nyertek

2022.01.05. 09:29

Szerencsejáték Zrt.: tavaly öt milliárdos és 32 százmilliós nyereményt vittek el

Tavaly öt milliárdos, harminckettő százmilliós és több mint 3800 milliós nyereményt vittek el a játékosok - közölte a Szerencsejáték Zrt. szerdán.

Azt írták, hogy a számsorsjátékok fogadói közül került ki a legtöbb milliomos és milliárdos, hiszen 2021-ben az ötös lottón 1294, a Luxoron és a Kenón 113-113, a Puttón 228, a Jokeren 267, míg a skandináv lottón 20 nyertes volt.

Az ötös lottón három fogadó milliárdokkal gazdagodott, közülük kettő másfél-másfél milliárd, egy pedig majdnem hárommilliárd forintot vihetett haza.

A hatos lottó tavaly nyolc játékost gazdagított milliókkal, köztük egy szerencsés játékos karácsony este nyerte meg a játék történetének legmagasabb összegű, 3,165 milliárd forintos főnyereményét.

Tavaly az Eurojackpot legnagyobb nyereménye bruttó 4 milliárd forint volt, és 64 nyertes vihetett haza egymillió forint feletti összeget, köztük 15-en tízmilliót, 7-en pedig százmilliót.

Kaparós sorsjegyekkel 642 játékos lett milliomos, 93-an a Kaszinó sorsjeggyel összesen 430 millió forintot vihettek haza, a Havi Bónusszal pedig 89-en nyertek milliós nagyságrendű összeget.

A közlemény szerint kimagasló árbevételt generáltak a Szerencsejáték Zrt. sportfogadási termékei tavaly: az egymillió forint feletti kifizetések száma majdnem megnégyszereződött a Tippmixen, míg a Tippmixprón ötszörösére emelkedett 2020-hoz viszonyítva. Előbbi játékukon 461, a Tippmixprón 427 esetben ért hétszámjegyű összeget a tét. A totón 62, míg a góltotón négy fogadó tudása és szerencséje kamatozott nagy összegben - írták.

A Kincsem+ és a Kincsem+ TUTI játékokkal 80 játékosuk nyert hétszámjegyűt meghaladó összeget, ők összesen 405 millió forintot zsebelhettek be, a legnagyobb nyeremény pedig több mint 92 millió forint volt - áll a közleményben.

Borítókép: Lottózó a fővárosban (MTVA/Bizományosi: Róka László)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!