Támogatás

2022.02.04. 17:50

A tűzesetek megelőzését segíti a Katolikus Karitász

Több mint ezer tájékozódást segítő anyaggal, száz szén-monoxid-érzékelővel és ötven füstérzékelővel segíti a tűzesetek megelőzését a Katolikus Karitász.

A segélyszervezet pénteki közleménye szerint az elmúlt napokban magánházaknál történt tűzesetek miatt segítik a megelőzésben az embereket.

A Karitatív Tanács tagjaként az Országos Tűzmegelőzési Bizottság támogatásával a segélyszervezet a családok, idősek, hátrányos helyzetűek mellé áll otthonaik védelmében - fogalmaztak.

Écsy Gábort, a karitász országos igazgatóját idézve azt írták: 

a segélyszervezet téli tűzifa- és kandallóprogramjának évtizedes múltjára visszatekintve tudja, hogy főleg vidéken, a hátrányos helyzetű lakosok, akik szilárd tüzelőanyaggal fűtenek, különösen ki vannak téve annak a veszélynek, hogy otthonaik baleset miatt lakhatatlanná válnak.

A karitász nemcsak a támogatásban, hanem a megelőzésben is ezek mellé a családok mellé áll - közölték. Azt írták, 

a segítségnyújtás célja, hogy az eszközöket felszerelve a családi házakat hathatósan tudják védeni, és hogy a segélyszervezet képezze önkénteseit a veszélyhelyzetek megszüntetésére az otthonokban.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!