Nem akarta sírba vinni a titkát

2022.02.27. 08:10

Egy 88 éves férfi emlékei alapján találtak meg egy 1944-ben elesett német katonát

Egy 88 éves földműves emlékei alapján találták meg egy 1944-ben meghalt német katona földi maradványait Franciaország északnyugati részén.

A normandiai férfi, Raymond Cousin mindössze 11 éves volt, amikor a katonát elföldelték egy bombatölcsérben Lessay tengerparti városka mellett.

Stéphanie Maubé polgármester szerint az idős férfi pontosan meg tudta jelölni az elföldelés helyét annak ellenére, hogy csaknem nyolc évtized telt el, és 44 éve módosították a szántóföldek mezsgyehatárait.

A férfi nem akarta magával vinni titkát a sírba, ragaszkodott ahhoz, hogy az utókornak tudomása legyen a nyughelyről – mondta el a polgármester.

Az idős ember, Raymond Cousin szerint annak idején mindenki tudott az elföldelt katonáról, de mára ő maradt a „titok” egyetlen tudója.

A katona csontjait 4,5-5 méteres mélységben találták meg marhatetemek és fel nem robbant bombák alatt. Dögcédulája nem került elő, de a maradványokat korabeli német katonai lábbelivel együtt ásták ki.

Borítóképünk illusztráció. Forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!