Bravúros elfogás

2022.02.09. 13:28

Hat év után sikerült levágni egy krokodil nyakáról a rászorult gumiabroncsot (videó)

Korábban nemzetközi állatszakértőknek és a hatóságoknak nem sikerült elfogni a hüllőt, végül egy helyi lakos lett a megmentője.

Hat év után sikerült megszabadítani a nyakára szorult gumiabroncstól egy krokodilt az indonéziai Szulavézi szigetén kedden.

Korábban nemzetközi állatszakértőknek és a hatóságoknak sem sikerült elfogni és megszabadítani az állatot az autógumitól. A négyméteres hüllőt, nyakán a gumival 2016-ban látták először, majd tavaly többször is felbukkant a Palu folyóban. A környék lakói attól tartottak, hogy a nyakát szorító teher miatt az egyre növekvő állat megfullad.

Végül a megmentő egy helyi lakos, a 35 éves Tili volt, aki heteken át készült a műveletre. Elmondása szeirnt galambokat és tyúkokat használt csaliként, hogy így csalogassa magához az emberektől tartó állatot. Tucatnyi férfi vonszolta aztán partra az édesvízi krokodilt. Száját bekötözték, fejét egy kendővel letakarták, hogy megnyugodjon és le tudják vágni róla a gumiabroncsot egy fűrésszel. Ezt követően szabadon engedték a ragadozót.

Két éve még felhívást is közzétett a regionális természetvédelmi szervezet, és jutalmat ígértek annak, aki segít a szorult helyzetbe került krokodilnak. Mivel senki nem jelentkezett, az akciót lefújták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!