72 négyzetméteres lobogó

2022.03.16. 15:21

Magyarország legnagyobb nemzeti zászlója díszíti március 15-től a Citadellát

Mint a Citadella megújítását koordináló Várkapitányság közleményéből kiderül, a lobogó 36 méteres árbócrúdját az egykori erőd belső udvarának közepén állították fel. 

A zászló felülete 6 x 12 méter, azaz 72 négyzetméter, így ez Magyarország legnagyobb felületű, felvonható nemzeti lobogója. 

A piros-fehér-zöld zászló mostantól minden nap emléket állít azoknak a hősöknek, akik életüket adták a magyar szabadságért.

Hazánk legnagyobb nemzeti lobogója a Citadellán 2022. március 15. Nemzeti ünnepünk alkalmából a mai naptól hazánk legnagyobb nemzeti lobogója ékesíti a megújuló Citadellát. A zászló 36 méteres árbócrúdját a belső udvar közepén állították fel. A lobogó felülete 6 x 12 méter, azaz 72 négyzetméter, így ez Magyarország legnagyobb felületű, felvonható nemzeti zászlója
Forrás: Szigetváry Zsolt / MTI

Az erőd megújítása során a szakemberek már kitisztították az épületegyüttest, emellett pedig felmérték a falak és födémek állapotát. Elkészült az erőd falainak teljes belső vonalát követő szivárgó rendszer is, amely a jövőben a falak állagmegóvását segíti - közölték.

Az erőd rekonstrukciójának célja, hogy az egykor rettegett Citadellát immár a magyar emberek vehessék birtokba. 

A munka során helyreállítják az erőd közel 10 ezer négyzetméteres külső falait és rendbe teszik a belső udvarát. Az erődfalon belül egy új, több mint 6 ezer négyzetméteres közparkot alakítanak ki, amelyben csobogó, tó, gazdag növényvilág és panorámás kávézó is helyet kap. A nyugati ágyútornyot pedig kulturális tartalommal töltik meg: több mint 1700 négyzetméteren, a magyarság szabadságküzdelmeit bemutató látványos kiállítást alakítanak ki – derül ki a Várkapitányság közleményéből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!