Nyuszi-futás

2022.04.02. 11:20

Legyen gyorsabb a nyúlnál idén húsvétkor!

A futás mellett szerepel a programban élménybeszámoló, beszélgetés a sportolás fontosságáról és ajándékozás.

Az idén 25. alkalommal kerül sor a Nyuszi-futásként ismert szabadidősport-sorozatra, amelyet önerőből szervez a mezőfalvai Kovács István. A hosszútávfutó, aki 1998-ban elfutott a finnországi Rovaniemibe és megkapta a Mikulás-nagykövet címet, a dunaújvárosi Petőfi Sándor Általános Iskolánál kezdte az idei programot, amely pénteken szintén Dunaújvárosban egy óvodánál folytatódik.

A 64 éves sportember számos kis településre látogat el, Gyúró, Tordas, Tác, Csór, Enying, Mezőszentgyörgy, Kisláng, Sárszentágota, Sárosd, Szabadegyháza, Pusztaszabolcs, Pákozd, Sukoró, Ercsi, Adony, Rácalmás és Szomód következik a sorban Székesfehérvár mellett.

A futás mellett szerepel a programban élménybeszámoló, beszélgetés a sportolás fontosságáról és ajándékozás. Kovács István tagja volt a 2008-as pekingi játékok magyar fáklyavivőinek és az ott kapott ereklyét is magával viszi a programokra. Kovács István jórészt önerőből szervezi a kistérségi programokat, a Nyuszi-futás mellett télen a Mikulás-futást gyerekek részére. Évente 60-65 helyszínre jut el, többségükre kerékpárral.

Borítóképünk illusztráció (Shutterstock)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!