Pályázat

2022.05.10. 16:45

Keresi az ország madárbarát településeit az MME

Olyan önkormányzatok pályázhatnak, amelyek lépéseket kívánnak tenni az ember és a természet összhangjának újbóli megteremtésére.

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) az évtizedek óta futó lakossági Madárbarát kert program sikerére alapozva pályázatot hirdet önkormányzatok részére Madárbarát település mintaprojektek megvalósítására. A Madárbarát település mintaprojektre olyan önkormányzatok pályázhatnak, amelyek lépéseket kívánnak tenni az ember és a természet összhangjának újbóli megteremtésére, és amelyek közterületein, intézményeiben még nincsenek madárvédelmi eszközök (odúk, odútelepek) kihelyezve.

A nyertes önkormányzatok a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesülettől településenként 1 millió forint értékben madárvédelmi, természetvédelmi eszközöket kapnak, továbbá egy Madárbarát mintakert tanösvényt és 2 éves szaktanácsadást is elnyernek.

A pályázók közül összesen 10 települést választanak ki. A pályázatot az MME szakmai bizottsága fogja elbírálni. A pályázat benyújtásának határideje június 10., péntek. További részletek és a pályázati űrlap az MME oldalán érhető el. A pályázatot a Közösen a természetért Life 20 NGO4GD /HU/000037 című projekt keretében hirdeti meg az MME.

Borítóképünk illusztráció (Shutterstock)
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!