Lelke van

2022.05.18. 10:12

Majdnem 150 millió forintért kelt el az Oasis legendás gitárja

A hangszer az ünnepelt banda feloszlásának estéjén tört darabokra, szimbolizálva a szakítást.

Átszámítva mintegy 150 millió forintot fizettek egy keddi párizsi árverésen az Oasis brit popzenekar vezető gitárosának, Noel Gallaghernek legendás, az együttes feloszlását szimbolizáló gitárjáért. A Drouot aukciósház közleménye szerint az illetékeket is beleszámítva 385 500 euróért (148,5 millió forint) vitték el a kultikus hangszert, amely a hagyomány szerint az ünnepelt banda feloszlásának estéjén tört darabokra, szimbolizálva a szakítást. A vevő kilétét nem közölték.

Az együttes 2009-ben, hetek óta tartó belső viszályok után az utolsó pillanatban fújt le egy párizsi koncertet, nem sokkal később pedig Noel Gallagher bejelentette kilépését a zenekarból, mondván, hogy egy napig sem képes tovább együtt dolgozni testvérével, Liam Gallagherrel. A szakítást megelőző veszekedés során Liam állítólag darabokra törte Noel gitárját, egy vérvörös Gibson ES-355-öt, amelyet később helyreállítottak.

A gitár kikiáltási ára 150 ezer euró volt. Végül a becsült leütési ár alsó határán, 300 ezer euróért kelt el. 85 ezer eurót a járulékos költségek tesznek ki.

Borítókép: NurPhoto via AFP / Mairo Cinquetti

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!