Szerencsétlenség

2022.05.30. 08:36

Megtalálták a Nepálban eltűnt utasszállító repülőgép roncsait

A katmandui repülőtér hatósága szerint a mentőalakulatok eddig 20 holttestet találtak.

Nepálban megtalálták hétfőn az előző nap az ország északnyugati részén eltűnt utasszállító repülőgép roncsait, a katmandui repülőtér hatósága szerint a mentőalakulatok eddig 20 holttestet találtak.

Teknat Szitaula repülőtéri szóvivő azt mondta, a holttesteket Katmanduba szállítják.

A gépen 19 utas, köztük két német, négy indiai és 10 nepáli és a személyzet három tagja tartózkodott.

A Naraján Szilval, a nepáli hadsereg szóvivője által a Twitteren megosztott fényképen a repülőgép törmelékei egy hegyoldalon szétszóródva láthatók. A 9N-AET lajstromszám jól kivehető egy szárnydarabnak tűnő darabon.

Dev Radzs Szubedi, a pokharai repülőtér szóvivője az AFP francia hírügynökségnek azt mondta, hogy a keresés során a GPS, a mobiltelefonok és a műholdak jeleit követték a repülőgép lezuhanásának helyszínéig.

A kéthajtóműves Twin Otter 9:55-kor (04:10 GMT) szállt fel a nyugat-közép-nepáli Pokharából, mielőtt elveszítette a rádiókapcsolatot a légiirányítással.

Jomsomba tartottak, amely a himalájai túrázók kiindulópontjaként ismert, 20 perces repülőútra fekszik Pokharától, az ország második legnagyobb városától, a fővárostól, Katmandutól 200 kilométerre nyugatra.

Nepálban vannak a világ legveszélyesebb kifutópályái, amelyek a havas hegycsúcsok közepén találhatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!