A szebb környezetért

2022.05.20. 17:57

Tizenkétezer önkéntes vesz részt a Szeretethíd nevű önkéntes akcióban

A programon belül Kárpát-medence-szerte több száz templom, játszótér és közpark szépül meg szombaton és vasárnap, illetve több önkéntes csoport az orosz-ukrán háború elől menekülőket segíti szendvicsekkel vagy gyermekprogramokkal.

Tizenkétezren csatlakoztak idén a Magyar Református Szeretetszolgálat Szeretethíd nevű önkéntes programjához, amelyben Kárpát-medence-szerte több száz templom, játszótér és közpark szépül meg szombaton és vasárnap.

A Magyar Református Szeretetszolgálat közleményében hozzátette: több önkéntes csoport az orosz-ukrán háború elől menekülőket segíti szendvicsekkel vagy gyermekprogramokkal.

Juhász Mártont, a Magyar Református Szeretetszolgálat ügyvezető igazgatóját idézve azt írták: a program idei jelmondata a Szeretethíd Kárpátaljáért, a jelentkezőket pedig arra biztatták, hogy segítsenek önkéntesként a háború elől menekülőknek. 

A Szeretethíd második napján például Debrecenben kárpátaljai családoknak szerveznek egész napos programot - ismertette az ügyvezető igazgató, hozzátéve: a háború kirobbanása óta több mint négyezren jelentkeztek önkéntesként a szervezethez, sokan a segítőpontokon az ellátásban segítenek, míg mások tolmácsolást vagy szálláshelyet ajánlottak fel segítségként.

A Szeretethíd - Kárpát-medencei Református Önkéntes Napok a szeretetszolgálat egyik legnagyszabásúbb programja, amely 2009-es indulása óta már több tízezer embert szólított meg önkéntes tevékenység végzésére Magyarországon és a környező országok magyarok lakta településein. 

A legtöbb csoport ilyenkor környezetét igyekszik szebbé tenni, így több tucat játszótér, közpark, templomudvar és temetőkert is megszépült a programnak köszönhetően. Másik jellemző segítő tevékenység az idősek, betegek vagy fogyatékosággal élők felé fordulás: zenés-verses műsorokkal vagy saját készítésű süteményekkel is megörvendeztették már az önkéntesek az évek alatt a környezetükben élőket - olvasható a közleményben.

Borítókép: Juhász Márton, a Magyar Református Szeretetszolgálat ügyvezető igazgatója beszél a Magyar Református Szeretetszolgálat 13. Szeretethíd elnevezésű, véradással egybekötött önkéntes tevékenységi programján a Millennium Házában a Városligetben 2021. május 14-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!