Csökkentik az anyagi terheket

2022.05.20. 13:15

Zöldségpalántákkal segíti a rászorulókat a MATE

Ötezer zöldségpalántát adományozott a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) a Katolikus Karitásznak.

Az egyetem csütörtöki közleménye szerint a paprika-, paradicsom- és uborkapalántákat Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő jelenlétében adták át a szervezet képviselőinek, akik hat egyházmegye rászorulóinak juttatják el az adományt.
Az adománynövények a MATE gazdasági társasága, a Zöldségtermesztési Kutató Intézet Zrt. által nemesített, minősített magyar fajták, amelyeket március közepén vetettek el, és az átadásig az egyetem Dísznövénytermesztési és Zöldfelület-gazdálkodási Kutatócsoportjának budapesti telephelyén neveltek - tették hozzá.
Gyuricza Csabát, a MATE rektorát idézve azt írták: 

a korábbi években indult palántaadományozási program idén is azt a célt szolgálja, hogy a rászorulók saját maguk által megtermelt zöldséget és gyümölcsöt fogyaszthassanak, csökkentve ezzel anyagi terheiket.A közlemény szerint Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő az átadáson azt mondta: "amikor biztonságról beszélünk, nemcsak a háborús konfliktus elkerülésére, hanem egészségünkre, az energia- és az élelmiszer-ellátásra is gondolnunk kell". Ma Magyarországon az ellátás minden szempontból biztosított - hangsúlyozta, hozzáfűzve: a háztáji kiskertek azonban fontosak, főként a rászoruló családok esetében.

Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatója elmondta: 

tavaly országszerte 313 rászoruló család kapott a MATE palántaadományából. A családok idén is kapnak vetési segédletet, valamint a karitász önkéntesei támogatják őket a zöldségek szakszerű termesztésében 

- olvasható a közleményben.

Borítóképünk forrása: Szentkirályi Alexandra Facebook-oldala

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!