Lazák és megközelíthetők

2022.06.24. 09:26

Először festettek hivatalos portrét Vilmos hercegről és Katalin hercegnőről

Először festettek hivatalos portrét, melyen Vilmos cambridge-i herceg és felesége, Katalin cambridge-i hercegnő együtt szerepel - írta a BBC hírportálja.

A képet, melyet Jamie Coreth neves brit portréfestő alkotott, a Cambridge-i Egyetem Fitzwilliam Múzeumában állították ki. A művet tavaly rendelte meg a Cambridgdeshire-i Királyi Portréalap (Cambridgeshire Royal Portrait Fund), ajándékképpen a megye lakosainak.   

Ez volt életem legkülönlegesebb privilégiuma 

- mondta Coreth.   

A hercegi pár a múzeumban tett látogatásukon találkozott a festővel, a művet a kiállítás első napján tekintették meg.

A művész Cambridge városa előtt tisztelgett azzal, hogy a pár hátterének a város sok történelmi épületének színét, valamint a több épületet díszítő hatszögletű motívumot használta.   

Coreth hozzátette, a portrén "lazának és megközelíthetőnek, de elegánsnak és méltóságteljesnek" akarta megfesteni a párt. "Mivel ez az első portré, amely együtt, Cambridge hercegeként és hercegnőjeként ábrázolja őket, azt akartam, hogy a kép a közéleti szerepük és a magánéletük közti egyensúly érzetét keltse" - magyarázta.   

Vilmos herceg hivatalos portréját 2014-ben festette Dan Llywelyn Hall, a legfiatalabb művész, aki a királynőről portrét készíthetett.

Borítókép: a hercegi pár a róluk készült festmény előtt/Paul Edwards / POOL / AFP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!