Balkon dekor

2022.09.17. 09:00

Így varázsold hangulatossá az erkélyed!

Összegyűjtöttük azokat a lakberendezési tippeket, amelyekkel a kisebb balkonokat is kényelmesen berendezhetjük.

Forrás: Shutterstock

A Pinterest és az Instagram telis-tele van gyönyörűen berendezett teraszokkal és erkélyekkel, amelyek mindig pont akkorák, hogy minden tökéletesen elfér és az összhatásuk is impozáns. A valóság azonban a legtöbbször az, hogy szűk és keskeny az erkélyünk, ami egy főnek éppen tökéletes, de az esti borozgatásokhoz már nem elég nagy. 

Saját készítésű bútorok

Ha sehol nem találunk olyan bútort, ami passzol a keskeny erkély paramétereihez, érdemes saját kezűleg elkészíteni az ülőalkalmatosságokat. Raklapokból könnyedén készíthetünk pont akkora darabot, amilyen széles az erkélyünk. Pihe-puha párnákkal pedig a kényelemről sem kell lemondanunk.

Cozy,Pallet,Couch,On,Balcony,With,Lamps,Above,During,Night.
Forrás: Shutterstock

A helykihasználás végett pedig az ülőfelület alatti részt se hagyjuk szabadon! Itt tárolhatjuk a virágföldet, kaspókat és a kinti seprűt és lapátot.

Helytakarékosság

Az összecsukható székek és asztalok alapnak számítanak a kis, szűk teraszokon. Szerencsére ma már egyre több stílusú, kényelmes modell közül választhatunk, így nem kell aggódni a helyhiány miatt. Válasszunk lehetőleg kör alakú asztalt, amely kevesebb helyet foglal!

Reading,Books,In,Summer,At,A,Beautiful,Terrace,Or,Cozy
Forrás: Shutterstock

Már több lakberendezési üzletben lehet olyan kinti asztalokat vásárolni, amelyeket könnyedén fel- és le lehet nyitni, éppen, ahogy szükség van rá. Egy keskenyebb erkélyen egy ilyen asztal szinte nélkülözhetetlen. A reggeli kávéhoz és friss croissanthoz csak felhajtjuk – máris kész a stabil asztal! –, ugyanolyan könnyedén lehajtva pedig „nagyobb” erkélyt tudhatunk magunkénak.

Dekoráció

Ki mondta, hogy egy szűk, keskeny erkélyt nem lehet dekorálni? Egy napelemes égősorral, sok színes párnával és egy vékony takaróval igazán egyedi és bekuckozós olvasósarkot alakíthatunk itt ki. Egy fentről belógatott makaramé virágtartóval pedig optikailag felfelé is növelhetjük a teret, ezzel is elterelve a figyelmet az erkély keskenységéről.

Cheerful,Young,Woman,Wearing,Brown,Blouse,And,Sunglasses,Working,On
Fotós: Shutterstock

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!