Szívhang

2022.09.14. 23:18

Megóvhatjuk a nőket egy olyan lépéstől, amely egy életen át fájdalmat okoz

Texasban már évekkel ezelőtt a bevezették a szívhang meghallgatását, amelynek eredményeként a terhességmegszakítást fontolgató nők 78 százaléka meggondolta magát - írja a Magyar Nemzet.

Vizsgálat a hódmezővásárhelyi kórház szülőszobájában 2018. március 24-én

Forrás: MTI

Fotós: Rosta Tibor

A szívhangtörvény bevezetésével megóvhatjuk a nőket egy olyan hibás lépéstől, amely egy életen át fájdalmat okoz

 – fogalmazott a Magyar Nemzet megkeresésére Görgey Zsuzsanna életvédő, aki hosszú évek óta dolgozik olyan nőkkel, akik abortuszra készülnek vagy még évekkel korábban túlestek azon. Mint mondja, sokan közülük – olykor egészen idősek is – a mai napig bánják a döntésüket, amelynek következtében kisiklott az egész életük.

Nagyon sok olyan nőt ismerünk, aki gyertyát visz a temetőbe vagy megünnepli a meg nem született gyermeke születésnapját. Sőt egyszer egy olyan festményt kaptam egy asszonytól, amely – mint mondta – a meg nem született gyermeke el nem játszott játékait ábrázolja.

A Magyarok Európában Közhasznú Egyesület elnöke szerint sokan nincsenek tisztában azzal, hogy a magzatnak szívhangja van. Ezért is jelentős lépés az abortusztörvény módosítása, amely a szívhang meghallgatásához köti az abortusz elvégzését. Mint mondja, Texasban már évekkel ezelőtt bevezették a szívhang meghallgatását, amelynek eredményeként a terhességmegszakítást fontolgató nők 78 százaléka meggondolta magát. 

Görgey Zsuzsanna ugyanakkor fontosnak véli, hogy ne csak az édesanya – akit sokszor rákényszerítenek a magzat elpusztítására –, hanem az édesapa is meghallgassa az elvetetni kívánt gyermek szívhangját, hogy tisztában legyen azzal, hogy az utóda életéről vagy haláláról kell dönteni. 

A Séta az Életért szervezője továbbá kiemeli: a családtervezés nem a nőgyógyásznál vagy az abortuszrendelőben kezdődik, hanem sokkal előbb rá kell vezetni a gyermekeket és a felnőtteket, hogy ez nem egy szimpla beavatkozás. Itt élet vagy halál kérdése forog kockán, ráadásul az abortusz miatt sok nő válik meddővé, és utána évekig küzd – sokszor eredménytelenül – azért, hogy teherbe essen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!