Életstílus

2008.11.09. 11:49

Mennyibe is kerül a munkahelyi ebéd, ha nem otthonról visszük? – íme a válasz

<p>Angliában a dolgozók évente 5.5 millárd angol fontot (kb.: 1.760 milliárd forint) költenek évente egy-egy szendvicset, vagy valami könnyű hideg ételt tartalmazó irodai ebédre.</p>

A "szeretjük az ételt és nem parazoljuk" (Love Food Hate Waste) elnevezésű angol kampány részeként megállapítást nyert, hogy Angliában a dolgozók évente 5.5 millárd angol fontot (kb.: 1.760 milliárd forint) költenek évente egy-egy szendvicset, vagy valami könnyű hideg ételt tartalmazó irodai ebédre.

Ez a szám még ijesztőbb, ha mellé tesszük, hogy a háztartások 5 milliárd fontnyi (kb.: 1.600 milliárd forint) ételt dobálnak ki. Azaz a munkahelyen elfogyasztandó ételt otthonra is megvásárolják, csak épp elfelejtik, vagy nincs kedvük magukkal vinni.

A kampány alatti kutatás eredménye szerint a dolgozói réteg mindössze 1/3-a csomagol magának rendszeresen ételt, 28%-a viszont sosem! Az eredmény: 530 ezer tonnányi kenyér és 23 ezer tonnányi felvágott a szemetesekben.

A kampány szóvívője szerint ijesztő, hogy mennyire ésszerűtlenül gondolkodnak egyesek nemcsak az energiafogyasztással, de sajnos az étellel kapcsolatban is.

Pedig egy-egy otthonról vitt ebéddel éves szinten minimum 40-60.000 forint is megspórolható.

Forrás: 5perc.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!