Életstílus

2010.11.19. 16:29

Nem tudsz szerelmes lenni?

<p>A legszerencsésebbek az egyedülálló férfiak közül, akik miközben az igazit keresik, teljesen jól érzik magukat.</p>

Akkor is jól elvannak és élvezik az élet örömeit, amíg úgymond próbálkoznak, keresgélnek. Ezek a férfiak nem táboroznak le túlzottan a jelenlegiek mellet, mert a Nagy Ő-re várnak, lépten nyomon kutatják a Nőt, mégis örömüket lelik ezekben a „fél-kapcsolatokban” is.  De mi van azokkal, akik nem tudnak nyitni, egyedül fognak maradni?

Rengeteg típusú ember és igény van a világon. Sokan úgy tartják, hogy a szerelem hülyeség és nem is hiányzik az életükből, mások pedig úgy érzik, hogy ők nem az érzelmes kategóriába tartoznak. Tehát nem kell nekik ez a csöpögős valami. Ha ezen gondolkodásmódúak már párkapcsolatban élnek, akkor remélhetőleg így is boldogok (de nagyrészük kétlem, hogy az lenne), de ha jelenleg egyedül vannak, akkor nagyon nehéz dolguk lesz érzelmek nélkül megtalálni az örömöt egy másik emberrel.  

Először is kezdjük azzal, hogy a szerelem nem csöpögős és nem nyálas érzelem. A szerelem a legszebb dolog a világon! Aki még nem volt igazán szerelmes, az nem látja mennyire szép is az élet, nem érzi az örökkévalóságot, nem érzi a mindenséget a tenyerében, és nem tudja a választ az élet értelmére. Hidd el, mindenki szeretné ezt átélni, és mindenki szeretne valakit szeretni.

Nem tudok már szerelmes lenni?

A probléma nem itt van, hanem amikor a régebb óta egyedülálló férfi találkozik egy lánnyal, ismerkedések, randevúk, ágyba bújás, együttalvás, de… ott az a de. Mert nem akarsz és már nem is tudsz magadnak hazudni, egyszerűen nem érzel semmit. Jó vele lenni, jól is érzed magad vele, a szex is jó, de… de nem ez a nő a Nagy Ő. Az sem zavarna, ha egy-két hétig nem találkoznátok, ami már önmagában is ellentmond minden normálisan működő kapcsolatban lévők érzésének. A baj még nem lenne egy ilyen állapottól olyan szörnyű, de ő már a sokadik az elmúlt évek alatt, és ez az ami teljesen lemerít. Néha már úgy érzed, hogy lehet nem is tudsz már szerelmes lenni.

Mit jelent a szerelem?

A legjobb ilyenkor, mint sok más esetben is, ha önvizsgálatot tartunk, és megpróbálunk őszintén válaszolni magunknak. Mit szeretnénk valójában? Mi tenne minket igazán boldoggá? A válaszok közül a legtöbbször ilyenkor az „egy jó nőt” – „akit szeretnék és ő is úgy szeretne” hangzik el. Valójában egy szerelemnek rengeteg arca van. Van olyan, amelyik úgy lángol, hogy mindent elsöpör, és még ha fájdalmasan is éget, akkor is csak ezért kiáltunk. Van olyan, amikor egy napot, egy órát, egy percet nem bírunk a másik nélkül lenni, amikor mellettünk ébred és mi a legboldogabbak vagyunk a világon, de máris hiányzik mivel dolgozni kell mennünk egy óra múlva, és csak este láthatjuk viszont újra.

Van olyan, amely olyan lelki mélységeket és szellemi magasságokat nyit meg, hogy nem létezik az az erő, amely szét tudná ezt érzelmet szakítani. És van olyan is, amikor repülnek a tányérok és sűrűn csapódik be a bejárati ajtó, de ugyanúgy ki is nyílik és a békítő szex után még jobban akarják egymást a párok. Vannak akik így élik meg a szerelmet, vannak akik úgy, de a lényeg, hogy szerelmesek. Azoknál viszont, akik nem az érzést keresik és várják, hanem a kötődés igényét szeretnék beteljesíteni egy másik ember felé, az nem vezet soha jóra.

Mi lehet a gond?

Valami gond van, az biztos. De nem kell elkeseredni, ez nem több egyáltalán, mint ami bárki másban előfordulna. Tudod jól, hogy egy párkapcsolat hogyan is épül fel, vagy hogyan is kellene felépülnie helyesen. Akkor mi lehet a gond? Elemezheted számos oldalról, hogy milyen a szex, milyen vele beszélgetni, milyen az alakja, a szemei, a stílusa, de ha nem érzel úgy iránta, akkor felesleges agyalás az egész. Két dolgot kell ilyenkor letisztázni. Az első: Régóta nem találod a párodat? Megteszel mindent annak érdekében, hogy megtaláld? Mert, aki keres, az talál! (előbb vagy utóbb) A második: Készen állsz arra, hogy valaki elfoglalja a Nagy Ő helyét a szívedben? Lezártál minden régi kapcsolatot magadban teljesen? Nyitott vagy az újra? Biztos? Mert a szerelemre vágyó szív tényleg keresi és meg is fogja találni az igazi szerelmet.

Neked kell irányítanod

Ahogy az ismerkedést és a kapcsolat kibontakozását, ugyanúgy az életedet is neked kell irányítanod. Ebbe beletartozik a szerelem is. Irányítani egy irányíthatatlan érzelmet? Igen. Ki kell nyitnod a szívedet és hagyni, hogy jöjjön, aminek jönnie kell. Amikor megérint az a valami, az a elmondhatatlan érzés, ne gondolkozz, ne agyalj, ne trükköz. Akkor hogyan irányítsd? Csak tisztán és őszintén, indulj el egyenesen előre, rendíthetetlenül. Fogd meg a nő kezét és gyerünk felfelé, irány a végtelen. Követni fog, ha tényleg ő a párod, de ne várd azt, hogy majd ő bekopogtat a sötét és pókhálós odúdba és majd kirángat onnan a fényre.

Aki fél, az nem tud szerelmes lenni

A legfőbb ok, amiért az átlagos „türelmi időn” túl sem talál el minket Ámor nyila, hogy szívünk tele van félelemmel. Legalapvetőbb módon ez abban nyilvánul meg, hogy nem akarjuk magunkat kiadni, nem nyílunk meg, csak éppen hogy valamelyest, amire ráfogjuk majd, hogy de hát mi odaadtuk magunkat, pedig egyáltalán nem.  Az ilyen viselkedésben közrejátszik az előző párkapcsolatokban szerzett rossz tapasztalat. Ha valaki azt vallja, hogy teljesen letette a múltat és minden rendben van vele, attól még belül megkeményedett, még akkor is, ha ő ezt egyáltalán nem is érzékeli.

Nem könnyű egy, vagy több csalódás után még hinni és bízni abban, hogy mi nem fogjuk a nagy átlagot követni, akik zombiként, megkeseredetten, és csak „legyünk, hogy ne legyünk egyedül” módon élnek egymás mellett. De akkor sem szabad félni és feladni! Még ha pillanatnyilag úgy is érezzük, nem minden nő egy számító rib..c, nem minden nő használja ki a szerelmes férfit, nem minden lángolásnak keserű szakítás a vége. Még ha úgy is érezzük, hogy a sok fájdalom miatt már bezártuk a szívünket, akkor is ki kell nyitnunk. Akarnunk kell! Még akkor is, ha tudjuk, hogy talán újra nagyot csalódunk, hogy újra padlóra kerülünk, hogy újra fájdalmas véget ér, akkor is hinnünk kell benne!

Legyél bátor! Legyél újra szerelmes!

Érzelmeink ugyanúgy, mint gondolataink tudatalatt hatással vannak ránk, kisugárzásunkra, egész lényünkre. A félelmeink befolyásolják lelkünket, és túlságosan óvni kezdjük a szívünket. Bátorság kell ahhoz, hogy sok csalódás után kinyissuk a szívünket, de amíg ezt nem tudjuk teljesíteni, az igazi boldogság és az öröm nem érhet el hozzánk. A szerelem nemcsak boldogságot, hanem szabadságot is ad. Próbálj szabad lenni a lelkedben és meglátod, hamarabb fog a szerelem rád találni, mint ahogy gondolnád. Légy bátor, és lépj ki végre a szürkeségből!

„Évekig harcoltam a saját szívem ellen, mert féltem a bánattól, a csalódástól és a szenvedéstől. Mindig tudtam, hogy az igazi szerelem mindezek fölött áll és hogy még meghalni is jobb, mint szerelem nélkül élni. Ha csupa szenvedés és csalódás és magány az ára, akkor is megéri szerelmesnek lenni.” – Paulo Coelho.

Forrás: mocsokmacsok.hu

Ezek is érdekelhetik