Életstílus

2011.09.06. 19:01

Street Fashion: Divatkonferencia szerdán Budapesten

Budapest (MTI) - Világhírű nemzetközi streetfashion (utcai divat) bloggerek, a magyar divatvilág elismert formálói és szereplői tartanak konferenciát Budapesten szerdán.

Budapest (MTI) - Világhírű nemzetközi streetfashion (utcai divat) bloggerek, a magyar divatvilág elismert formálói és szereplői tartanak konferenciát Budapesten szerdán.

A Street Fashion Budapest (SFB) konferenciájának alkalmából a fővárosba látogat Yvan Rodic, vagyis FaceHunter. A svájci születésű fotós, blogger utazásai során készített felvételeivel vívott ki magának hírnevet az utcai divatszcénában. A konferencián a blogok divatformáló hatásáról tart előadást - közölték a szervezők az MTI-vel kedden.

A londoni College of Fashion két elismert kutatója, Agnes Rocamora és Djurdja Bartlett is ellátogat az egész napos eseményre a budapesti Kiscelli Múzeumba. A neves szakértők a streetfashion-blogokról, a divatblogokról és ezeknek a divat világában betöltött szerepéről beszélnek.

A program délutáni szekciójában a magyar divat szereplői kerülnek előtérbe. Előadások és kerekasztal-beszélgetések keretében ismerkedhetnek meg a divat szerelmesei annak formálóival, valamint a streetfashion műfaj magyarországi meghonosítóival.

Az összegzés szerint az eseményen részt vesznek többek között a Glamour, a Marie Claire divatmagazinok képviselői, fórumbeszélgetésen képviselteti magát például az Our Style, a Hestyle, a Fashion Guide, Nanushka és az Our Fashion is.

A reggeltől este kilencig tartó konferencián több izgalmas kiállítás és vetítés is várja a látogatókat, a kíváncsiskodókat, a szakmabelieket és a divat szerelmeseit.

Látható lesz a SFB projekt 2011-es évi What s in your bag? - Mi van a táskádban? kampánykérdéséhez kapcsolódó vetítése. A kampányhoz kapcsolódóan mindenki maga töltötte fel a táskájában található kiegészítőkről készült fotót, így megalkotva divat és mobilitás nem mindennapi metszéspontját. Különleges kiállításon tekinthetik meg a látogatók Miss KK babamontázsokat készítő street art művész munkáit is.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!