Életstílus

2011.10.21. 15:06

Mindenkinek ajánlják a védőoltást

Borsod-Abaúj-Zemplén, Budapest - Újabb influenzaszezon kezdete előtt állunk, s már érdemes kérni, illetve beszerezni.

Borsod-Abaúj-Zemplén, Budapest - Újabb influenzaszezon kezdete előtt állunk, s már érdemes kérni, illetve beszerezni.

Az idei influenza elleni védőoltás is biztonságos, sőt, még kevesebb problémát okozhat, mint korábban, épp ezért mindenkinek, nemcsak a betegeknek és időseknek, hanem az egészséges fiataloknak is ajánlott, hangsúlyozta Balogh Sándor, az Országos Alapellátási Intézet (OALI) főigazgatója is minapi sajtótájékoztatóján.

Jelenleg még egész Európában alig fordul elő influenzaszerű megbetegedés, mindössze négy országban mértek növekvő fertőzésszámot: Bulgáriában, Lengyelországban, Szlovákiában és Észak-Írországban. A hazai szakemberek „Vissza a józan észhez!" címmel tájékoztató kampányt indítottak a háziorvosoknak, hogy eloszlassák a korábbi tévhiteket az influenza elleni vakcináról.

Azokban a megyénkbeli gyógyszertárakban, ahol érdeklődtünk, egyelőre nem kapható a vakcina - ámbár még nem is kérte senki. A háziorvosok, és házi gyermekorvosok azonban már folyamatosan igényelhetik az oltóanyagot a térítésmentes oltásra jogosult betegeik számára, tudtuk meg az illetékes szervtől.

ÉM-SzK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!