Életstílus

2015.08.24. 14:56

5 őrült dolog, ami éppen a szervezetedben zajlik

Mindent összevetve a szervezetünk elég keményen dolgozik azért, hogy egészségesek maradjuk. De van ennek néhány vicces mellékhatása is.

Mindent összevetve a szervezetünk elég keményen dolgozik azért, hogy egészségesek maradjuk. De van ennek néhány vicces mellékhatása is.

1. Gyűlik a takony! Bár alapvetően a tüsszögéssel és a betegséggel kötjük össze, normál állapotban is napi 1 liter (!) taknyot termel a szervezetünk, hogy távol tartsa a nemkívánatos bacikat.

2. Az elfogyasztott étel éppen egy 7,6 méter hosszú csatornában kering. A kaja elfogyasztása után a gyomor lebontja azt, de a hosszú utazás még csak ezután kezdődik. 7,6 métert tesz meg, mire eléri a WC-t.

3. Atkák szexelnek a szempilládon. A National Geographic szerint az atkáknak két fajtája létezik, akik imádnak a szemszőrzeten tanyázni. Itt teljes életet élnek, ami magában foglalja az étkezés, heverészést és a nemi együttlétet is.

4. A szád hátsó részében hullák keverednek piszokkal. A manduláid (ha még megvannak) nagyon sok kis zugot tartalmaznak. A szervezet legnagyobb igyekezete ellenére is ezek többnyire baktériumokkal, nyállal és halott sejtekkel vannak tele.

5. Gyúlékony gáz gyűlik a szervezetedben. Mindenki pukizik. De vajon miből is áll egy kiadós szellentés? Eláruljuk: nitrogén, oxigén, széndioxid, hidrogén és gyakran metán. Mivel az utolsó kettő gyúlékony, ne könnyíts magadon gyertyákkal teli helyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!