Életstílus

2017.07.05. 16:45

Ezért sikerülnek pocsékul a szelfijeid

A szelfi készítés nem is olyan egyszerű, mint gondolnánk. A jó szelfi készítése legalábbis. Íme 7 hiba, amit a legtöbb ember elkövet.

A szelfi készítés nem is olyan egyszerű, mint gondolnánk. A jó szelfi készítése legalábbis. Íme 7 hiba, amit a legtöbb ember elkövet.

1. Nem ellenőrzöd a külsődet fotózás előtt

A közelről kattintott szelfi mindent felfed: a karikás szemeket, az elkent sminket, a lenőtt hajt, és még megannyi apró balesetet. Szóval érdemes kattintás előtt kicsit rendezni az arcunkat és a frizuránkat.

2. Nem figyelünk a szögre

Nagyon nem mindegy, milyen szögből készül a szelfi: a legtöbben felülről próbálják fotózni magukat, mert a felülről készült szelfiken fiatalabbnak tűnik az ember. De ha túlságosan felülről fotózunk, torzul az arcunk. Alulról kattintva ugyanez a helyzet. Ne próbáljunk egész alakos fotót lőni szelfizéskor, az úgy sem megy, max torznak tűnik a képen a testünk. Viszont túl közel se, mert akkor meg a fél fejünk marad le.

3. Rossz fényben szelfizés

Szelfik a buliból, vagy a holdfénynél... Jól hangzanak, de többnyire szemcsés fotó a végeredmény. Hiába, a legjobb kép a nappal szemben állva készül. Természetesen nappal.

4. Mozgó jármű, gyaloglás...

Nyugodt, mozgás- és rázkódásmentes környezetben érdemes lőni a fotót, úgyhogy a buszon készült szelfiket el is felejthetjük. A legjobb eredmény akkor születik, ha még a karunkat is kitámasztjuk.

5. Nem ellenőrízük a hátteret...

Az ilyenekből mondjuk vicces szelfik születnek. A háttérben mindig érdekes dolgok tűnnek fel - a részeg idegenektől kezdve a szemeteskocsin át bármi.

6. Nem adunk a minőségre

Kár szaporítani a szót: gyenge minőségű kamerával nem lehet normális képet csinálni.

7. Nem szerkesztjük a képet

Mindenki egyből a megosztás gomb felé nyúl, pedig még sokat lehet alakítani a fotón. Rengeteg fotómanipuláló alkalmazás van, amivel a fényeket és a színeket is tökéletesíthetjük.

Forrás: borsonline.hu


Az emberek egy része gondosan előkészíti a fényképezést, míg mások a pillanat töredéke alatt megcsinálják a tökéletes képet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!