Életstílus

2018.02.23. 11:36

Megy a vita: legyen, vagy ne legyen óvszerautomata a magyar sulivécékben?

Budapest - Követ dobot az állóvízbe egy magyar vállalkozás, amelyik a középiskolák mosdóiban helyez el óvszerautomatákat. Beindult a vita pro és kontra.

Budapest - Követ dobot az állóvízbe egy magyar vállalkozás, amelyik a középiskolák mosdóiban helyez el óvszerautomatákat. Beindult a vita pro és kontra.

A berzenkedők azt mondják: Nem jó ötlet! Egy gimis tini még ne szexeljen! Egy kommentelő azt írja: Nem ez a megoldás! A szexforradalom már a gyerekeket is elérte. Miért nem arról beszélnek, hogy mindennek megvan az ideje, és van olyan, hogy önmegtartóztatás?

Ám hiába a felháborodás, tény, hogy a magyar fiatalok igenis szexelnek - az ötlet támogatói pedig felteszik a kérdést, ha már így áll a dolog, miért ne tehetnék úgy, hogy biztonságos legyen a dolog?

Az ötletgazda, Langmár Bettina azt nyilatkozta: – Az iskolában elhelyezett óvszerautomata nem azt jelenti, hogy az iskolában fognak szexelni a diákok. A gyerekek egyre korábban érnek, és rengeteg inger éri őket. Az automaták lényege, hogy a diákok megfizethető áron jussanak óv­szerhez.

Miért jó ötlet az óvszerautomata? Az ötlet támogatói szerint azért, mert a legtöbb fiatal kényelmetlenül érzi magát, amikor a boltban kell ilyesmit vásárolnia, az automatából pedig diszkréten hozzájuthat a gumihoz.

A tapasztalatok egyébként azt mutatják, hogy a diákok igénylik ezt a szolgáltatást. Az óvszerautomaták felállítói pedig azt remélik, hogy pár éven belül 10-15 százalékos csökkenést lehet elérni a fiatalok nem kívánt terhessége és a szexuális úton elkapott betegségek terén.

Forrás: borsonline.hu

[poll id="1608"]


[related-post post_id="3527102"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!