Egy buszon utazunk

2019.06.02. 19:16

Kemény Dénes útjára indította a Mobil Szülők Házát

Egy-egy alkalommal, jellemzően helyi fesztiválok keretében a gyerekek számára interaktív foglalkozásokat tartanak, a szülőket pedig életvezetési, családtervezési tanácsokkal látják el

Fotó: Robin Schwab

Június 1- én, a Szülők Nemzetközi Ünnepén, amelyet a Szülők Háza Alapítvány honosított meg Magyarországon, indult útjára a Mobil Szülők Háza. A programmal az év során több vidéki településre látogatnak majd el, országos és helyi családokat segítő szervezetekkel együttműködve, hogy helybe vigyék a szülőknek és gyerekeknek a segítő és élmény programokat.

A programsorozat fővédnöke: Novák Katalin, család és ifjúságügyért felelős államtitkár.

Kiemelt partner a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS).

„Nagyon örülök, hogy létrejöhetett ez a széleskörű összefogás a szülők és gyerekek érdekében, hiszen talán a legnagyobb egyetértés az egész világon abban van, hogy mindannyian szeretjük a gyermekeinket és a legjobbat szeretnénk adni nekik. Ehhez kívánunk a programban segítséget nyújtani a szülőknek – mondta Regős Judit, a Szülők Háza Alapítvány elnöke a Szülők Ünnepén, a Mobil Szülők Háza első állomásán.

A kormányzat a családpolitikai intézkedések keretében komplex támogatást nyújt a családoknak – jelentette ki Dr. Beneda Attila családpolitikáért felelős helyettes államtitkár szombaton Budapesten, amikor a Szülők Ünnepe alkalmából országjáró körútra indult a Mobil Szülők Háza.

Ezt jól mutatja a július 1-től induló családvédelmi akcióterv, ami életkezdési, autóvásárlási és otthonteremtési támogatást egyaránt nyújt a fiatal családoknak – közölte Dr. Beneda Attila.

A Mobil Szülők Házát működtető Szülők Háza Alapítvány óriási segítséget nyújt azzal, hogy az ország számos pontjára eljuttatja a családtervezést segítő információkat – tette hozzá a politikus.

Hangsúlyozta, az alapítvány missziója annál is inkább fontos, mert a társadalom számára minden gyermek egyenlő, függetlenül attól, hogy hol születik. Az egész nemzet gyarapodik azzal, ha minden gyermek épségben és boldogságban nő fel – mondta a helyettes államtitkár.

Fűrész Tünde, a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy gyermeket nevelni életre szóló kaland és a magyar kormány családpolitikája sok segítséget nyújt ahhoz, hogy ezen a „kalandpályán” sikeresen végigmenjenek a családok.

Dr. Molnár László, Újbuda alpolgármestere elmondta, hogy már tíz éve követi figyelemmel a Szülők Háza tevékenységét, a családok támogatása kapcsán Újbudával folyamatos és kiváló az együttműködésük. Örömét fejezte ki, hogy a Mobil Szülők Háza országos programja során több városban is megjelenik és bízik benne, hogy továbbra is a XI. kerület marad a Szülők Háza bázisa.

A résztvevőket köszöntötte Dr. Kemény Dénes, a Szülők Háza Alapítvány alapítója is, aki az apák családokban betöltött fontos szerepére hívta fel a figyelmet.

A Mobil Szülők Háza még aznap továbbgurult első vidéki állomására Tatára. Michl József, Tata polgármestere örömmel köszöntötte a kezdeményezést és kifejezte reményét, hogy a jövőben a Mobil Szülők Házán túl, egy állandó Szülők Háza közösség is működhet a városban.

A Mobil Szülők Háza következő állomása június 8-án lesz Győrszemerén, a Kamionos Fesztiválon, majd ősszel Balatonszárszóra és két további városba látogat el a Mobil Szülők Háza.

Egy-egy alkalommal, jellemzően helyi fesztiválok keretében a gyerekek számára interaktív foglalkozásokat tartanak, a szülőket pedig életvezetési, családtervezési tanácsokkal látják el, tájékoztatják őket az igénybe vehető támogatásokról, mindezt térítésmentesen. A helyi családszervezetekkel is felveszik a kapcsolatot és a különböző helyszíneken bemutatkozási lehetőséget biztosítanak számukra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!