korszerű szemlélet

2019.08.05. 20:20

Pozitív energiával töltik fel az embert a kuvaszok

Tulajdonképpen olyanok, mint a jedi lovagok.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Tom Kolossa

A kuvasz mai helyzetéről beszélgettek augusztus 4-én Ópusztaszeren a Hunnia Kuvasz Egyesület szakemberei és vezetőségi tagjai.

Az Egyesület az augusztus 2-4-ig tartó MOGY rendezvényen jelent meg standdal és a vasárnapi napon egy kerekasztal beszélgetés során vezette be az érdeklődőket a Hungarikum magyar fajta jelenébe.

„Szociális alapra kívánjuk helyezni a kuvasz tenyésztését a mostani piaci alapról. Ez egy gyökeres paradigmaváltás.

Korszerűsítenünk kell a kuvaszt. Olyan kutyafajtává kell alakítanunk, amelyik a modern ember életében helyet kaphat”

- mondta Hajnal Gyöngyi, a Hunnia Kuvasz Egyesület elnöke.

Fotó: Hunnia Kuvasz Egyesület

A beszélgetésben részt vett Hajnal Gyöngyi és Czene Attila az Egyesület elnökségi tagjai, Farkas Márta kinológus, Soós Attila FCI jellem- és küllembíró,Tokaji Attila állattenyésztő szakmérnök az Egyesület szakértői, valamint Dr. Dobos András állatorvos

„Azt gondolom, hogy a magyar kutyafajta az a magyar egyetemes kultúra része és úgy is kell vele bánnunk”

- folytatta Czene Attila olimpiai bajnok úszó, a Hunnia Kuvasz Egyesület társadalmi kapcsolatok alelnöke – „A modern jövő hívószavára ismeretet szeretnénk átadni. Készül egy mindenki számára elérhető tudásbázis a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) és a Szerencsejáték Zrt. anyagi támogatásával magyar és angol nyelven.”

Az Egyesület célja a tagok ismereteinek, állományának és kapcsolatainak megerősítése. Szerintük a kuvasz fajta sikere eredeti karakterének helyreállításában és annak a társadalom felé való megfelelő kommunikációjában egyszerre rejlik.

Borítókép: fiatal kuvaszkölyök a kertben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!