van kiút

2019.09.29. 18:11

Így ne bolonduljunk meg a gyerek szülinapi zsúrján

Nem biztos, hogy a legjobban várt esemény a szülők életében a gyermekzsúr. Mert valljuk be, felkészülni sem könnyű, de egyszerre sok – és sokféle! – lurkót szórakoztatni végképp nem az…

Forrás: Shutterstock

Fotó: Africa Studio

Mégis, érdemes bevállalni az otthoni szülinapozást a többtízezer forintos programoztatás helyett! A csalad.hu összegyűjtött pár ötletet, hogyan legyen a szülőknek is szép élmény az ünnepség.

1. Először is induljunk ki az alapörömből: szülinapos a gyermekünk. Ráadásul vannak barátai, akiket szeretne meghívni – ez csodás! Persze nehezített üzemmód, hogy mindet együtt akarja vendégül látni, mégis, határozzuk el: ez egy nagyszerű szülinapi zsúr lesz!

2. Indulhat a közös tervezés! Rég bevált módszer, hogy a szülinapos annyi barátot hívhat, ahány éves éppen. Beszéljük meg a gyermekkel, kiket szeretne leginkább vendégül látni. A vendéglista összeállításánál próbáljunk meg ötleteinkkel mi a háttérben maradni. Ez most az ő szülinapja, hadd döntsön ő a meghívottakról!

3. Készítsünk együtt meghívót! Rajzosat, ragasztottat, kőre írtat, képeslaposat – a lényeg, hogy a gyermekünk maga is benne legyen a gyártásában. Fontos, hogy a meghívón legyen rajta a szülinap eleje és vége is – a két-három órás házi szülinapozás elegendő a gyerekeknek, és könnyedén átvészelhető a szülőknek.

4. Jó, ha előre jelezzük a kis meghívottaknak, hogy nem digitális vendégséget tervezünk. A telefonok, tabletek így legjobb, ha otthon pihennek.

5. Ha könnyebbséget jelent, beszéljük meg egy-két anyukával, hogy maradjanak nálunk a zsúr idejére. Segíthetnek, ha úgy adódik, közben pedig beszélgetésre is jut idő.

6. Gondoljuk át, mivel szeretnénk megkínálni a gyerekeket. Nem kell hatalmas sütést-főzést rendezni: ha apró szendvicsfalatkák, nassolnivaló és gyümölcs van az asztalon, mindenki tud választani. A tortáról ne feledkezzünk meg!

7. Ha az ételkínálatot átgondoltuk, beszéljük meg az ünnepelttel, milyen ötletei vannak a programot illetően. Mit szeretnének játszani? Kell-e ezekhez a játékokhoz valamilyen előkészület, gyártás, esetleg alapanyag-vásárlás? Ha igen, jó, ha nem hagyhatunk mindent az utolsó estére!

8. Ne zsúfoljuk tele programokkal a közösen töltött órákat! A gyerekek szeretik maguk kitalálni, mit játsszanak együtt, hadd örüljenek egymásnak az új környezetben! Az előre kitalált ötleteinkkel csak akkor rukkoljunk elő, ha igény van rá. Legyünk rugalmasak!

9. És nyugodjunk meg: bár nem biztos, hogy a nyüzsgő csapat, és a sok feladat közepette mi észrevesszük ezt, a gyerekek mindenképpen jól fogják magukat érezni!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!